V ďalšom kole Premier League nastúpi Nottingham Forest doma proti Arsenalu. Druhý Arsenal je matematicky stále v hre o titul, zatiaľ čo Nottingham Forest je tri body nad pásmom zostupu. Tento zápas je rozhodujúci pre domáci Nottingham, ktorý nutne potrebuje vyhrať. Zápas začína 20. mája 2023 o 18:30.

Analýza formy

Z možných 12 bodov v posledných štyroch zápasoch získal Nottingham Forest len sedem. Do tohto zápasu vstúpia nabudení po tom, čo v štyroch zápasoch prehrali len raz. V poslednom zápase remizovali s Chelsea 2:2. Nottingham sa nachádza len tri body nad pásmom zostupu a dúfa, že sa mu podarí zvíťaziť, aby zvýšil svoje šance na zotrvanie v Premier League. Zo zvyšných dvoch zápasov potrebujú získať štyri body a budú mať istotu, že zostanú v lige. Dve víťazstvá v štyroch zápasoch im dodajú sebadôveru, ktorú na takýto zápas potrebujú. V 15 zápasoch v rade však nezískali žiadne čisté konto, čo znižuje ich sebadôveru. Vo všetkých ich posledných piatich zápasoch skórovali obe strany a všetky sa skončili viac ako 2,5 gólmi.

Prehra Arsenalu s Brightonom takmer znamenala koniec ich boja o titul. Gunners majú na konte dve prehry v piatich zápasoch a v posledných siedmich zápasoch vyhrali len dvakrát. V posledných týždňoch sa Arsenal snažil udržať si svoje postavenie. V defenzíve sú na tom veľmi zle, keď si v posledných desiatich zápasoch udržali len jedno čisté konto. Trikrát v posledných piatich zápasoch inkasovali Gunners tri a viac gólov. To znamená, že viac ako 2,5 gólu je v zápasoch Arsenalu bežným javom. V štyroch z posledných piatich zápasov Arsenalu skórovali obe strany. V štyroch z posledných piatich zápasov vonku padlo viac ako 2,5 gólu.

Analýza zostavy

Taiwo Awoniyi sa dostal do formy v správny čas; v posledných dvoch zápasoch strelil štyri góly. Nigérijský útočník je mužom, na ktorého si treba dávať pozor. Steve Cooper bude rád, že jeho muž bude k dispozícii a tím príde do zápasu bez ujmy z tohto zápasu. Má však do činenia s dlhým zoznamom zranených hráčov. Dean Henderson, Chris Wood, Neco Williams, Omar Richards a Emmanuel Dennis sú niektorí z kľúčových hráčov, ktorí chýbajú.

V Arsenale sa k zraneniu Mikela Artetu pridal Gabriel Martinelli, ktorý v prvom polčase zápasu s Brightonom odkríval. Hovorí sa, že bude mimo hry do konca sezóny. Martinelli sa pripojil k Williamovi Salibovi, Takehirovi Tomiyasuovi a Oleksandrovi Zinchenkovi na lavičke.

Kľúčové ukazovatele zápasu Nottingham Forest – Arsenal

  • Taiwo Awoniyi skóroval štyrikrát v posledných dvoch zápasoch
  • Vo všetkých piatich posledných zápasoch Nottinghamu padlo viac ako 2,5 gólu
  • Nottingham nezískal čisté konto v posledných 15 zápasoch
  • V štyroch z posledných piatich zápasov Arsenalu skórovali obe strany
  • V ôsmich z posledných 10 zápasov Arsenalu padlo viac ako 2,5 gólu
  • Arsenal zaznamenal v posledných 10 zápasoch jedno čisté konto

Tip na zápas

Nottingham Forest sa snaží vyhnúť zostupu a do tohto zápasu vstúpi s veľkým sebavedomím. Na čele tohto úsilia stojí Taiwo Awoniyi. Po útlme v prvej polovici sezóny sa tento útočník ukazuje v pravom svetle. Predpokladáme, že Taiwo Awoniyi skóruje v zápase Nottingham Forest – Arsenal. Víťazstvo bude ale patriť Arsenalu.