Podľa očakávania zohralo oživenie domáceho cestovného ruchu kľúčovú úlohu v štatistikách kasínového biznisu v Macao.

Úrad pre kontrolu a koordináciu hazardných hier v Macao oznámil výsledky príjmov z hazardných hier za mesiac apríl.

Hrubé príjmy z hazardných hier dosiahli 14,7 miliardy macajských dolárov (1,8 miliardy USD), čo predstavuje medziročný nárast o 450%.

Pôvodný mediánový odhad analytikov herného priemyslu predstavoval nárast o 393%, pričom apríl prekonal každý mesiac od januára 2020.

ZDROJ: peakpx.com

Macao tento rok podniklo niekoľko krokov na podporu svojho odvetvia cestovného ruchu vrátane otvorenia hraníc s Čínou 3. februára.

S päťdňovým čínskym sviatkom práce, ktorý sa začal tento týždeň, Macao zverejnilo správu, v ktorej sa podrobne uvádza, že očakáva v priemere najmenej 70.000 návštevníkov denne. Aj napriek tomu podľa štatistického a sčítacieho úradu Macaa len v marci 2023 vstúpili do regiónu takmer 2 milióny návštevníkov. V porovnaní s 526 912 návštevníkmi v rovnakom mesiaci roku 2022.

K tomu nepochybne prispeje skutočnosť, že Macao stojí ako jedno z mála území v Číne, kde sú hazardné hry legálne, pričom história stávkovania siaha až do 50. rokov 19. storočia. Odvtedy sa toto odvetvie rozrástlo na jeden z najväčších zdrojov príjmov Macaa, pričom jeho podiel na celkovej ekonomike sa odhaduje na 50 až 80%.

Región sa však zároveň potýka s nedostatkom pracovných síl, pričom viaceré strediská obmedzujú služby, čo spôsobuje nárast cien hotelových izieb. V nedávnom Asia Bulletin analytici vysvetlili, prečo je podľa nich Macao pripravené na rast v roku 2023.