Líder Premier League Manchester City sa môže dostať na prvé miesto s náskokom štyroch bodov. Hosťuje Leeds United, ktorý je v tabuľke na 17. mieste a má zúfalé zostupové problémy. United, ktorí sú mimo spodnej trojky len vďaka gólovému rozdielu, aktuálne vedie Sam Allardyce. Na druhej strane, City začínajú tento zápas o bod pred Arsenalom, ktorý má zápas k dobru. Keďže Gunners tento víkend hrajú v Newcastli, City vedia, že to bude dôležitý víkend pre ich nádej na tretí titul v Premier League po sebe. Zápas začína 6. mája 2023 o 16:00.

Analýza formy

Manchester City v stredu porazil West Ham United 3:0 a vrátil sa na čelo Premier League. Vďaka tomuto domácemu víťazstvu dosiahlo City deväť ligových víťazstiev v rade, pričom strelilo 27 gólov a inkasovalo šesť. Celkovo sú lídri Premier League neporazení v posledných 11 zápasoch od februárovej prehry na pôde Tottenhamu. Doma Manchester City vyhral posledných osem ligových zápasov, pričom vo všetkých skóroval aspoň dvakrát a vo všetkých okrem jedného dal tri góly.

Leeds United môže o takýchto štatistikách len snívať bez ohľadu na to, kto je jeho manažérom. V tejto sezóne vyhrali len sedem ligových zápasov, čo nie je ani polovica z počtu domácich víťazstiev City. V poslednom zápase prehrali na pôde Bournemouthu 4:1, čo predstavuje 67 inkasovaných ligových gólov v tejto sezóne. United získali z posledných piatich zápasov Premier League len jeden bod a inkasovali 18 gólov. Na svojich cestách Leeds prehral šesť z posledných siedmich zápasov v Premier League, pričom v posledných štyroch inkasoval 12 gólov.

Analýza zostavy

Veľkou otázkou je, ako sa Sam Allardyce pokúsi dostať svoj nový klub zo zostupových problémov. Musí sa pokúsiť zlepšiť defenzívne schopnosti United, ale vzhľadom na ich víkendových súperov to bude mať ťažké. City po stredajšom víťazstve nad West Hamom United nemajú žiadne nové starosti so zraneniami. Určitá rotácia v ich tíme je pravdepodobná vzhľadom na blížiaci sa zápas Ligy majstrov proti Realu Madrid v polovici týždňa.

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester City – Leeds United

  • Manchester City vyhral posledných osem domácich ligových zápasov.
  • Leeds United prehral šesť z posledných siedmich ligových zápasov vonku.
  • Manchester City vyhral posledných deväť ligových zápasov.
  • Manchester City viedol v polčase aj v riadnom hracom čase v desiatich domácich ligových zápasoch v tejto sezóne.
  • Leeds United v tejto sezóne v šiestich ligových zápasoch vonku v polčase aj v riadnom hracom čase prehrával.

ZDROJ: DAZN

Tip na zápas

Manchester City je v najlepšej forme a môže získať ďalšie tri dôležité ligové body. V súčasnosti jednoducho stále vyhrávajú a skórujú, čo by malo pokračovať aj proti zostupom ohrozenému Leedsu United. Hostí teraz vedie Sam Allardyce a musí nejako zabrániť tomu, aby inkasovali toľko gólov. Tento víkend to nebude ľahké a naša predpoveď na zápas Manchester City – Leeds United hovorí o víťazstve domácich s náskokom City v polčase aj v riadnom hracom čase. Navyše Manchester City vyhrá na nulu.