Tento víkend sa odohrá netrpezlivo očakávané semifinále FA Cupu, v ktorom si Manchester City v sobotu popoludní zmeria sily s čiernymi koňmi, Sheffieldom United, a bude sa snažiť stať prvým účastníkom finále. Citizens naposledy zdvihli nad hlavu najstaršiu anglickú futbalovú trofej v roku 2019, keď vo finále rozdrvili Watford 6:0, zatiaľ čo Blades budú dúfať, že ukončia takmer storočné čakanie, keďže naposledy vyhrali vo finále FA Cupu v roku 1925, keď zdolali Cardiff City. Zápas začína 22. apríla 2023 o 17:45.

Analýza formy

Manchester City vstúpi do tohto zápasu vo fantastickej nálade po tom, čo si uprostred týždňa vybojoval účasť v semifinále Ligy majstrov UEFA, a po tom, čo Arsenal minulý víkend neuspel s West Hamom United, čo znížilo jeho odstup v ligovej tabuľke na štyri body. City má tiež stále zápas k dobru a budúci víkend ich čaká zápas s Gunners. Manchester City je neporazený v posledných 15 zápasoch vo všetkých súťažiach, čo zahŕňa 12 výhier a tri remízy. V poslednom kole FA Cupu hrali s vedúcim tímom Championship Burnley a odišli ako víťazi 6:0. Haaland zaznamenal hetrik a Alvarez si pripísal asistenciu.

Sheffield United medzitým delí už len jedno víťazstvo od zaistenia si druhého miesta v Championship, ktoré im bude stačiť na to, aby si zabezpečili automatický postup späť do Premier League hneď v prvom kole. Počas posledných šiestich zápasov Sheffield United vyhral päť a prehral jeden, pričom jedinú prehru utrpel začiatkom mesiaca od Burnley. V poslednom kole Blades vyradili Blackburn Rovers, čo nasledovalo po ich pravdepodobne najlepšom výkone v tejto sezóne, keď v 5. kole vyradili Tottenham Hotspur a zvíťazili 1:0. Čo sa týka vzájomných štatistík, Manchester City má navrch, keďže vyhral každé z posledných štyroch vzájomných stretnutí.

Analýza zostavy

Pokiaľ ide o zranenia, Manchester City má len jednu obavu po tom, čo si Nathan Ake údajne natiahol zadný stehenný sval počas stredajšieho stretnutia proti Bayernu Mníchov. Phil Foden sa úplne zotavil a bude sa usilovať o štart, čo bude vítanou vyhliadkou pre Pepa Guardiolu, ktorý na pozápasovej tlačovej konferencii v strede týždňa poukázal na to, že jeho tím bol vyčerpaný. Do základnej zostavy by sa mali vrátiť aj Riyadh Mahrez a Julian Alvarez, ktorí doteraz nastúpili v každom zápase na tomto turnaji. Sheffield United sa bude musieť zaobísť bez dua stredopoliarov Jamesa McAteeho a hrdinu posledného kola Tommyho Doyla, keďže obaja nemôžu nastúpiť proti svojmu materskému klubu. Okrem týchto dvoch sú pre zranenia vylúčení Enda Stevens, Ben Osborn, Rhian Brewster, Jack O’Connell a Rhys Norrington-Davies. Očakáva sa, že Norwood, Fleck a Berge prevezmú povinnosti v strede poľa, zatiaľ čo Billy Sharp by mohol viesť útok namiesto Ollieho McBurnieho.

ZDROJ: pekapx.com

Kľúčové ukazovatele zápasu Manchester City – Sheffield United

  • Manchester City vyhral osem z posledných desiatich zápasov vo všetkých súťažiach rozdielom dvoch alebo viacerých gólov
  • Manchester City strelil dva alebo viac gólov v 11 z posledných 15 zápasov vo všetkých súťažiach
  • Manchester City neinkasoval v štyroch zápasoch v tejto súťaži ani jeden gól, pričom za ten čas strelil 14 gólov
  • Manchester City vo štvrťfinále tohto turnaja porazil lídra Championship Burnley 6:0
  • Sheffield United prehral s Burnley 2:0 dva týždne po tom, čo Burnley prehralo s Manchestrom City 6:0

Tip na zápas

Kurz v tomto zápase by nemal slúžiť ako ukazovateľ toho, aký slabý je Sheffield United, ale skôr ilustruje, aký silný je Manchester City. The Blades sa v tomto zápase držali na uzde a boli jedným z mála tímov, ktoré neboli porazené obrovským rozdielom, ktorým je City známe. Očakáva sa, že Citizens aj v tomto zápase urobia zmeny, čo by mohlo spôsobiť, že niektorí útoční hráči budú odpočívať, ale vo svojich radoch by mali mať viac ako dostatok triedy na to, aby vyhrali minimálne dvojgólovým rozdielom. Preto je naša predpoveď výsledku zápasu Manchester City vs Sheffield United taká, Manchester City vyhrá na nulu.