Výhra značnej sumy v lotérii sa pre muža z indickej Kéraly neskončila rozprávkovo. Počas oslavy svojho novonadobudnutého bohatstva vo výške 8 miliónov INR (približne 97 000 USD) 35-ročný muž spadol z terasy. Neskôr zomrel počas ošetrenia v nemocnici a polícia sa domnieva, že mohlo ísť o viac ako len obyčajnú nehodu.  

Muž, ktorého miestne médiá identifikovali len ako Sajeeva, minulý mesiac vyhral v lotérii, keď jeho čísla padli v štátnej lotérii štátu Kerala. 100.000 USD je veľa peňazí kdekoľvek. Ale v Kerale, kde je podľa Salary Explorer priemerný mesačný plat menej ako 2.000 USD, je to oveľa viac.

Nečakaná výhra bola dostatočným dôvodom na oslavu, a tak sa Sajeev, jeho brat a niekoľko ďalších ľudí minulú sobotu zišli v prenajatom dome priateľa, aby sa zabavili. Než sa noc skončila, Sajeev bol mŕtvy a polícia vyšetrovala možnú vraždu.

ZDROJ: peakpx.com

Oslava lotérie sa stala smrteľnou

Ako to už býva na mnohých oslavách, v hre bol alkohol, a preto sú podrobnosti okolo nočných udalostí viac než nejasné. Doteraz sa podarilo zistiť, že Sajeev sa v istom momente pravdepodobne dostal do hádky s jedným zo svojich priateľov, ktorá sa mu vymkla spod kontroly.

Polícia sa na základe rozhovorov s účastníkmi večierka domnieva, že Sajeev a jeho priateľ Santhosh sa dostali do hádky. Nie sú si istí, kto začal, ale Santhosh nakoniec do Sajeeva strčil, v dôsledku čoho spadol.

Táto inzultácia zahŕňala pád voľným pádom do jamy pred domom. Nezdá sa však, že by pád  viedol k tomu, že by Sajeev utrpel nejaké zranenie. Neskôr sa však začal sťažovať na nepríjemné pocity a jeho brat ho odviezol do miestnej nemocnice.

Dva dni po páde a len niekoľko týždňov po výhre v lotérii Sajeev zomrel. Zápas zrejme spôsobil nejakú formu vnútorného zranenia, ktoré spočiatku nebolo zistené, čo prispelo k jeho smrti.

ZDROJ: unsplash.com

To otvorilo dvere súčasnému vyšetrovaniu vraždy. Nič však nebude definitívne, kým súdny lekár nevykoná pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti.

Úrady budú musieť tiež rozhodnúť, čo urobiť so Sajeevovou výhrou v lotérii. Peniaze už mal uložené na svojom bankovom účte, ale nikdy si nemyslel, že vo svojom mladom veku bude potrebovať závet.

Hľadanie útočiska po výhre v lotérii

Lotérie sú v Indii veľkým biznisom a zdrojom neustálych diskusií. Rôzne štáty sa v priebehu rokov pokúšali zakázať lotérie ako formu hazardných hier, ale tie stále prekvitajú. A ako je to s lotériami všade, v hre je príliš veľa peňazí pre výhercov a vlády na to, aby sa dali ignorovať.

To je dobrá správa pre hráčov lotérií v Indii, ktorým sa v posledných týždňoch darí.

ZDROJ: unsplash.com

Istý muž v Kalkate nedávno vyhral, ale jeho prvou myšlienkou nebolo, ako peniaze minúť. Namiesto toho hľadal najbližšiu policajnú stanicu.

Muž, SK Badesh, vyhral len preto, že si náhodou kúpil tiket počas pracovnej cesty v meste na druhom konci krajiny. Vyšlo mu to však, keďže si do vrecka pripísal 7,5 milióna INR (91.200 USD).

Badesh sa obával, že by sa mu niekto mohol pokúsiť ukradnúť výherný tiket, a tak zamieril priamo na policajnú stanicu. Po tom, ako ho ubezpečili, že jeho výhra je chránená, nabral silu a vrátil sa domov.