Chelsea opäť našla svoju formu a pokúsi sa o štvrté víťazstvo v rade. Domáci idú do zápasu s rovnako sa prebúdzajúcim Evertonom na Stamford Bridge na 10. mieste so ziskom 37 bodov, zatiaľ čo Everton má 25 bodov a je na 15. mieste. Zápas začína 18. marca 2023 o 18:30.

Analýza formy

Do Chelsea sa vrátila sebadôvera a má nielen konzistentné výsledky, ale aj hráčov na ihrisku. Posledné víťazstvo vonku, 3:1 nad Leicesterom City, bolo ich tretím víťazstvom v rade a zlepšujú sa aj v útoku, keď v každom z posledných dvoch zápasov strelili viac ako jeden gól. Chelsea si v posledných troch zápasoch pripísala dve čisté kontá a v posledných piatich zápasoch inkasovala viac ako gól len v jednom stretnutí. Štyri z posledných piatich zápasov priniesli menej ako 2,5 gólu, pričom Blues nedokázali skórovať v dvoch z posledných piatich zápasov. V posledných piatich zápasoch zaznamenali štyri čisté kontá a inkasovali pri tom len jeden gól. Toto bude ďalší zápas, v ktorom sa budú snažiť využiť príležitosť hrať doma.

Everton si v poslednom zápase pripísal dôležité víťazstvo nad Brentfordom, ktoré bolo ich prvým po štyroch zápasoch, a hráči Evertonu budú dúfať, že naň nadviažu aj tu. V posledných piatich zápasoch zaznamenali dve výhry a dve prehry. Hoci majú v posledných piatich zápasoch dve čisté kontá, Everton bude viac trápiť počet gólov, ktoré v poslednom čase inkasovali, najmä v kontexte toho, že čelia výrazne lepšiacej sa Chelsea. Everton inkasoval dva a viac gólov v posledných štyroch zápasoch, hoci v dvoch z posledných štyroch zápasov nedokázal skórovať. Ich forma vonku je ich veľkou prehrou, Toffees idú do tohto stretnutia bez víťazstva v 11 zápasoch vonku.

Analýza zostavy

Armando Broja a Thiago Silva z Chelsea sú potvrdenými absentérmi pre tento zápas. Toto duo je zranené a na ošetrovni by sa k nim mohli pripojiť Pierre-Emerick Aubameyang a Mason Mount. Veľkou posilou pre Blues je však fakt, že N’Golo Kante by sa mohol vrátiť do zostavy už v tomto zápase.

Pre Everton je povzbudivou správou, že Dominic Calvert-Lewin sa vrátil po zranení. Či bude nasadený do hry od začiatku alebo nie, sa ešte len uvidí.

Kľúčové ukazovatele zápasu Chelsea – Everton

  • Chelsea má pred týmto zápasom na konte tri víťazstvá v rade.
  • Chelsea si v posledných troch zápasoch pripísala dve čisté kontá.
  • Everton v posledných piatich zápasoch dvakrát vyhral.
  • Everton inkasoval viac ako jeden gól v troch z posledných štyroch zápasov.
  • Everton nevyhral v 11 zápasoch vonku v rade.

Tip na zápas

Evertonu sa mimo domáceho ihriska nedarí a tu sa stretáva s tímom, ktorý práve našiel svoj rytmus. Chelsea bude chcieť zaznamenať tretiu domácu výhru v rade a pri jej forme bude ťažké namietať proti jej ambíciám. V zápase Chelsea – Everton teda vsádzame na jednoznačné víťazstvo domácich.