New York zaznamenal v novembri rekordné príjmy z online športového stávkovania už tretí mesiac po sebe, pričom výdavky hráčov tiež medzimesačne vzrástli.

Hrubé príjmy z hazardných hier (GGR) dosiahli 148,2 milióna USD, čím o 1,7% prekonali predchádzajúce mesačné maximum 145,7 milióna USD z októbra.

Čo sa týka obratu, spotrebitelia v novembri stavili celkovo 1,56 miliardy USD, čo je o 0,7% viac ako v októbri, keď sa stavilo 1,54 miliardy USD, a zároveň najvyššia mesačná suma od marca tohto roka, keď sa stavilo 1,64 miliardy USD.

ZDROJ: peakpx.com

Spoločnosť FanDuel, ktorú vlastní Flutter Entertainment, zostala v novembri lídrom newyorského trhu, keď zaznamenala príjmy vo výške 78,3 milióna USD zo 646,2 milióna USD v stávkach hráčov.

Na druhom mieste sa umiestnila spoločnosť DraftKings s príjmami 42,3 milióna USD a 498,7 milióna USD zo stávok, nasledovaná spoločnosťou Caesars Sportsbook so 14,9 milióna USD z 200,3 milióna USD stávok.

Ďalej spoločnosť BetMGM dosiahla GGR vo výške 8,0 mil. dolárov zo 111,4 mil. dolárov v stávkach, zatiaľ čo Rush Street Interactive zaznamenala výnosy vo výške 2,3 mil. dolárov z 38,8 mil. dolárov a PointsBet 2,1 mil. dolárov z 80,8 mil. dolárov.

Spoločnosť Resorts World vykázala príjmy vo výške 100 021 USD z 5,4 milióna USD v stávkach, zatiaľ čo spoločnosť Wynn Interactive tesne zaostala s 90 899 USD z 11,5 milióna USD. Spoločnosť BallyBet uzavrela trh s GGR v hodnote len 39 718 USD zo 677 545 USD v stávkach.

ZDROJ: shutterstock.com

Newyorské propagačné akcie

Najnovšie mesačné údaje prichádzajú po tom, čo newyorský zákonodarca tento mesiac predložil návrh zákona, v ktorom vyzýva štátny regulačný orgán, aby potlačil „dravé bonusy stávkových kancelárií“. Návrh zákona – Senate Bill 9605 – predložil senátor Pete Harckham.

Uvádza sa v ňom, že Komisia pre hazardné hry štátu New York musí „vyhlásiť pravidlá a predpisy týkajúce sa predátorských bonusov pre stávkové kancelárie v mobilných športových stávkach, okrem iného vrátane vkladov, dorovnávania, stávok bez rizika, peňazí zadarmo, stávok zadarmo, kreditov na stránky a zvyšovania zisku“.

Predloženie návrhu zákona nasledovalo po uverejnení série článkov o odvetví športového stávkovania pred dvoma týždňami v denníku New York Times. Tieto články, v ktorých sa rozoberali lobistické a marketingové taktiky odvetvia, kritizovali viaceré obchodné skupiny a jednotlivci.

Návrh zákona bol postúpený Výboru pre pravidlá Senátu.