Holandsko zachvátila „oranžová horúčka“ po jednoznačnom víťazstve 3:1 nad USA na majstrovstvách sveta v Katare. Holandská reprezentácia však vo štvrťfinále vypadla s Argentínou, ktorá je medzi stávkovými kanceláriami prvým favoritom turnaja.

Netreba pripomínať, že športové stávky zaznamenali v krajine prudký nárast v dôsledku úspechov na ihrisku.

So zvýšenou aktivitou v oblasti hazardných hier však prichádzajú aj nepovolené aktivity a propagačné akcie, často zamerané na neplnoleté osoby. Tie sa bežne vyskytujú pri reklame na majstrovstvá sveta vo futbale, ktorá je zakázaná, ale napriek tomu sa podľa holandského regulátora (KSA) vyskytla prostredníctvom najmenej dvoch poskytovateľov.

ZDROJ: peakpx.com

V priebehu minulého týždňa boli viacerí poskytovatelia hazardných hier pokarhaní za porušenie holandských noriem v oblasti hazardných hier. V pravidlách sa uvádza, že názov alebo logo spoločnosti prevádzkujúcej hazardné hry sa nesmie objaviť v rovnakej komunikácii alebo na rovnakom obrázku ako „model“ (celebrita, športovec, známa osobnosť).

Toto pravidlo sa vzťahuje na sponzorovanie podujatia alebo televízneho programu. Všeobecný pojem „modely“ zahŕňa slávnych holandských futbalistov a rôzni poskytovatelia propagovali hazardné hry spolu s obrázkami uvedených hráčov.

Poskytovatelia boli vyzvaní, aby prestali porušovať predpisy, a títo požiadavke KSA vyhoveli. Okrem toho KSA riešila aj spoločnosť zaoberajúcu sa športovým stávkovaním, ktorá inzerovala na Twitteri, a začala vyšetrovať jej činnosť.

ZDROJ: KSA

Zásahu KSA čelila aj miestna kaviareň, v ktorej sa organizovane stávkovalo na holandský národný tím. Táto nezákonná hazardná hra bola okamžite zastavená.

KSA uvádza, že celkovo bolo vydaných 14 varovaní za nelegálne hazardné aktivity týkajúce sa majstrovstiev sveta vo futbale. Regulačný orgán bol v poslednom čase mimoriadne aktívny a minulý týždeň vyzval všetkých poskytovateľov hazardných hier online, aby prestali poskytovať bonusy vo forme cashbacku.