Everton sa stabilizoval a v zápase s Manchestrom United sa bude snažiť nadviazať na svoj nedávny úspech.

Pred niekoľkými týždňami sa Toffees snažili dostať zo zóny zostupu a teraz sa pred týmto zápasom nachádzajú na 11. mieste. Majú 10 bodov z ôsmich zápasov a čelia šiestemu United, ktorý má 12 bodov zo siedmich zápasov a je na šiestom mieste. Manchester United sa vracia z náročného zápasu na Cypre, kde porazil Omoniu Nikózia 3:2, zatiaľ čo Everton nemal v strede týždňa žiadny zápas a bude chcieť využiť svoj dlhší odpočinok.

Analýza formy

Everton v lige zvíťazil dvakrát za sebou, naposledy 2:1 na pôde Southamptonu, čo bolo jeho tretie víťazstvo v siedmich zápasoch, a v týchto siedmich zápasoch je zatiaľ neporazený. Hráči Evertonu sústavne skórujú, hoci sa im tiež nedarí udržať si veľa čistých kont. Manchester United nemal v tejto sezóne veľa pohodlných výjazdov a tiež sa vracia z ťažkého zápasu, kde musel po gólovej prehre zdolať Omoniu Nikózia 3:2. V poslednom čase sa spochybňuje obrana United, pretože hoci v posledných dvoch zápasoch strelili šesť gólov, osemkrát inkasovali. Do tohto zápasu si z posledných piatich zápasov priniesli len jedno čisté konto. V poslednom ligovom zápase United podľahli 6:3 rivalovi z Manchestru City a budú sa chcieť odraziť.

Analýza zostavy

United opäť nebudú mať k dispozícii Harryho Maguirea a Raphaela Varaneho, čo sú dve absencie, kvôli ktorým majú v obrane naozaj málo dobrých hráčov. Anthony Martial sa však bude usilovať o miesto v základnej zostave po tom, čo v posledných dvoch zápasoch skóroval trikrát a prišiel z lavičky. Evertonu budú opäť chýbať Yerry Mina a Ben Godfrey, ale Everton sa už prispôsobil hre aj bez svojich najlepších mužov v zostave. Jordan Pickford sa vrátil po zranení v poslednom zápase a počínal si dobre, zatiaľ čo Dominic Calvert-Lewin sa môže vrátiť po zranení.

ZDROJ: peakpx.com

Kľúčové ukazovatele zápasu Everton – Manchester United

  • Everton v siedmich zápasoch neprehral.
  • V deviatich zápasoch tejto sezóny Everton nedokázal skórovať v dvoch prípadoch.
  • Manchester United utrpel v posledných piatich zápasoch dve prehry.
  • Oba tímy skórovali v piatich z posledných deviatich zápasov Evertonu.
  • Manchester United dosiahol v piatich zápasoch len jedno čisté konto.

Tip na zápas

Manchester United vstupuje do tohto zápasu s kolísavou výkonnosťou; uprostred týždňa síce vyhral na Cypre, ale musel bojovať od inkasovaného gólu. Ich víťazstvo ale znamenalo ďalší zápas, v ktorom si neudržali čisté konto. Obaja aktéri nedeľňajšieho zápasu skórovali v troch z posledných piatich zápasov. Everton vstupuje do zápasu ako stabilnejší tím, ale aj on má problémy s obranou, preto hrou na istotu môže byť tip, že obidva tímy v zápase skórujú.