Ďalší z veľkolepých zápasov Serie A? Miláno hostí na San Sire vedúci Neapol. Súboj dvoch tímov, ktoré začali sezónu výborne, sľubuje výbušnú konfrontáciu (18. septembra 2022 o 20:45 h).

Analýza formy

Zdá sa, že Rossoneri pokračujú presne tam, kde v minulej sezóne skončili. Vďaka víťazstvu v strede týždňa nad Dinamom Záhreb sa dostali do čela európskej skupiny a zároveň to bol ich desiaty súťažný zápas bez prehry. Pioliho zverenci podávajú výborné výkony aj na domácej scéne, kde sa delia o vedúcu priečku so štrnástimi bodmi s Neapolom a Atalantou. Neapol ale nie je od vedúceho mužstva príliš vzdialený. Na štadióne Ibrox zničil Rangers 3:0, čím si pripísal štvrté víťazstvo za sebou a v skupine Ligy majstrov dosiahol dve víťazstvá z dvoch. Partenopei neprehrali v posledných osemnástich zápasoch, pričom v desiatich z nich dokázali získať tri a viac bodov. V poslednom čase majú skvelú formu aj v konfrontácii s Milánom, keď v posledných troch zápasoch neprehrali, pričom dvakrát vyhrali a raz remizovali.

Analýza tímu

Olivier Giroud je v súčasnosti určite hráčom, ktorého treba sledovať. V polovici týždňa skóroval proti Dinamu Záhreb, čo bol jeho tretí gól v posledných štyroch zápasoch. Tommaso Pobega je vzrušujúcim mladým hráčom, ktorý v polovici týždňa strelil svoj prvý gól v drese Rossonero. Milánu budú v tomto zápase chýbať Divock Origi a Ante Rebič. Neapol mal v tejto sezóne doteraz širokú škálu hviezd. Najnovšie sa presadil Raspadori, ktorý strelil víťazný gól proti Spezii a druhý na Ibroxe. Partenopei budú pre zranenie postrádať Victora Osimhena, vpredu by mal nastúpiť Gio Simeone.

Kľúčové fakty pred zápasom AC Milan – Neapol:

  • Miláno vyhralo v posledných ôsmich domácich zápasoch proti Neapolu iba raz
  • Neapol neprehral v posledných osemnástich zápasoch
  • Neapol prehral len jeden z predchádzajúcich osemnástich zápasov vonku
  • V posledných štyroch vydaniach tejto dvojice sa zrodili víťazstvá hostí

Náš tip

Na takýto veľký zápas sa zdá, že kurzy Neapol trochu podceňujú. Najmä v zápase, v ktorom sa Miláno tradične trápi. Tip proti domácemu víťazstvu sa javí ako dobrá voľba, keďže Neapol má naozaj veľkú šancu uspieť.