Spoločnosť International Game Technology (IGT) zvýšila svoj celoročný výhľad tržieb po tom, čo v treťom štvrťroku zaznamenala rast vo všetkých obchodných segmentoch a typoch produktov o 20,6% na 984 miliónov USD.

Z príjmov spoločnosti IGT vo výške 984 miliónov USD jej globálny lotériový biznis priniesol 652 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 14,1%. Pri detailnejšom rozčlenení týchto globálnych lotériových príjmov priniesli prevádzkové a manažérske zmluvy – po zohľadnení amortizácie licenčných poplatkov v hodnote 51 miliónov USD – 539 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 14,0%. Ostatné služby priniesli 78 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 4,0%. Predaj globálnych lotériových produktov vzrástol o 70,6% na 35 miliónov USD.

ZDROJ: igt.com

Príjmy z globálneho herného biznisu sa zvýšili o 34,3% na 289 miliónov USD. Tieto príjmy zahŕňajú najmä terminálové služby v hodnote 116 miliónov USD – čo predstavuje nárast o 43,7%, plus 56 miliónov USD z predaja systémov, softvéru a iných služieb, čo predstavuje nárast o 8,2%, ako aj tržby z terminálového predaja vo výške 81 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 64,3%. Ostatné tržby predstavovali výšku 36,2 miliónov USD s rastom 7%.

Tržby z digitálneho a športového stávkovania dosiahli 43 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 36,8%. Celkovo 832 miliónov USD z tržieb spoločnosti IGT predstavovali tržby za služby, čo je nárast o 16,7%, zatiaľ čo tržby z predaja produktov vzrástli o 46,2% na 152 miliónov USD.

O IGT

International Game Technology PLC (IGT), predtým Gtech S.p.A. a Lottomatica S.p.A., je nadnárodná spoločnosť zaoberajúca sa hazardnými hrami, ktorá vyrába hracie automaty a iné technológie pre hazardné hry. Sídlo spoločnosti je v Londýne, hlavné pobočky má v Ríme, Providence, Rhode Island a Las Vegas. S 51-percentným podielom ju kontroluje spoločnosť De Agostini.

Talianska spoločnosť Lottomatica získala v auguste 2006 americkú spoločnosť Gtech Corporation, ktorá sa zaoberá hazardnými hrami, a neskôr zmenila svoj vlastný názov na Gtech. Spoločnosť Gtech spravovala mnohé štátne a provinčné lotérie v USA a mala zmluvy s miestnymi a národnými lotériami v Európe, Austrálii, Latinskej Amerike, Karibiku a Ázii.

V apríli 2015 spoločnosť Gtech dokončila svoje zlúčenie so spoločnosťou IGT. Názov novej zlúčenej spoločnosti je International Game Technology PLC.