Spoločnosť FanDuel Group, ktorú vlastní Flutter Entertainment, spustí v USA novú televíznu sieť a digitálnu platformu OTT (over-the-top).

FanDuel TV, ktorej spustenie je naplánované na budúci mesiac, bude široko distribuovaná v lineárnej televízii prostredníctvom zmluvných vzťahov prevádzkovateľa s hlavnými káblovými a satelitnými distribútormi, ako sú Comcast Xfinity, Spectrum, Verizon FIOS, DirectTV, DISH, Cox Communications, FuboTV, YouTubeTV a Hulu.

Platforma FanDuel+ OTT bude široko dostupná na platformách OTT určených priamo pre spotrebiteľov vrátane Roku, Apple TV a Amazon Fire, pričom si ju budú môcť bezplatne stiahnuť aj všetci existujúci zákazníci spoločnosti FanDuel s účtami na ktorejkoľvek z jej platforiem pre stávkové kancelárie, kasína, dostihy alebo denné fantasy.

ZDROJ: WINARCH

Spoločne sa FanDuel TV a FanDuel+ stávajú prvými lineárnymi a digitálnymi sieťami zameranými na obsah športových stávok, ktoré boli spustené v USA.

FanDuel TV je prvá sieť, ktorá bola od základu navrhnutá tak, aby ju diváci sledovali s telefónom v ruke,“ povedal obchodný riaditeľ spoločnosti FanDuel Mike Raffensperger. „Naším zámerom je, aby FanDuel TV stála na rozhraní živých športových prenosov a interaktívneho obsahu; naším cieľom je poskytnúť fanúšikom atraktívne programy, ktoré budú môcť sledovať a na ktoré budú môcť vsádzať spolu s našou mobilnou aplikáciou.“

FanDuel TV bude rebrandingom siete TVG Network zameranej na dostihy a bude vysielať celý rad obsahu vrátane každodennej rannej šou naživo, ktorú povedie Kay Adams, ktorý predtým moderoval reláciu „Good Morning Football“ na NFL Network. TVG od roku 2008 vlastnila značka Flutter spoločnosti Betfair.

ZDROJ: FanDuel Sportsbook

Športový mediálny špecialista a bývalý hráč NFL Pat McAfee a jeho tím v PMI Network budú tiež produkovať obsah pre FanDuel TV, rovnako ako The Ringer Network, populárne športové a popkultúrne podcasty a digitálna sieť.

Medzitým bude charakteristickú reláciu o športových stávkach spoločnosti FanDuel „More Ways to Win“ naďalej moderovať bývalá moderátorka ESPN SportsCenter Lisa Kerney, ktorá bude ponúkať analýzy športových stávok a prehľad športových líg.

Televízia FanDuel TV sa tiež chce stať novým domovom medzinárodného basketbalu v USA. V rámci licenčnej zmluvy so spoločnosťou Sportradar odvysiela FanDuel TV a FanDuel+ viac ako 3 000 hodín živých športových prenosov vrátane austrálskej Národnej basketbalovej ligy, čínskej basketbalovej ligy a francúzskej a nemeckej profesionálnej ligy.

ZDROJ: FanDuel Sportsbook

Okrem toho bude FanDuel TV nasledovať predchodcu TVG Network a pokračovať vo vysielaní dostihov. Budú sem patriť priame prenosy z najlepších dostihových dráh vrátane Gulfstream, Del Mar, Keeneland, Pimlico a Santa Anita, ako aj z významných podujatí, ako sú majstrovstvá sveta Breeders‘ Cup.

TVG je už 20 rokov nesporným lídrom v oblasti dostihov a spustenie FanDuel TV vytvára vzrušujúcu novú platformu na ďalších 20 rokov,“ povedal Raffensperger.

FanDuel TV a FanDuel+ urýchlia renesanciu dostihov, ktorej sa tešia, a prebalia tento šport pre novú generáciu fanúšikov s mobilnými zariadeniami a zároveň prinesú na americký trh nové ligy a športy. Plánujeme ponúknuť viac živých športov ako ktorákoľvek iná sieť v Amerike.