Red Bull Mobile Esports Open, celosvetová súťaž v mobilných hrách s viacerými hrami, je späť! Tento rok sa turnaj vracia už piaty rok a bude zahŕňať niektoré z najpopulárnejších mobilných hier na svete, ako napríklad PUBG MOBILE, World Cricket Championship, Hearthstone Battleground a Arena of Valor – ktoré sa budú líšiť podľa regiónov. Na súťaži, ktorá bude prebiehať od mája do decembra, sa zúčastňuje viac ako 20 krajín, pričom sa uskutočnia národné aj regionálne kvalifikácie a finále.

Súťaž Red Bull M.E.O., ktorá je otvorená pre všetkých a vyhráva ju jeden, dáva súťaživým hráčom mobilných hier na celom svete šancu súťažiť, vyhrávať a budovať si povesť najlepšieho hráča mobilných hier vo svojej krajine i mimo nej.

Red Bull M.E.O. je úplne otvorená súťaž, do ktorej sa môžete bezplatne zapojiť, a ktorá zahŕňa niektoré z najpopulárnejších mobilných hier na svete. Keďže mobilné hry si užívajú desiatky miliónov ľudí na celom svete a v mnohých oblastiach sú najpopulárnejšími ešportovými hrami, tento turnaj je navrhnutý tak, aby ponúkol talentovaným hráčom z celého sveta možnosť otestovať svoje schopnosti hraním proti tým najlepším. Každá krajina a región zúčastňujúci sa na Red Bull M.E.O. má k dispozícii špecializovaný a prispôsobený výber hier, ktorý vychádza z najpopulárnejších titulov v danej oblasti. Tento rok bude turnaj otvorenejší ako kedykoľvek predtým a hráči z celého sveta budú môcť postúpiť na veľké pódium.

Red Bull M.E.O. Season 5 sa koná vo viac ako 20 krajinách, pričom okruh prebieha od mája do decembra. Počas celého roka budú mať hráči možnosť kvalifikovať sa na príslušné regionálne finále a zažiť súťažný ešport na najvyššej úrovni. Na rok 2022 je naplánovaných aj niekoľko podujatí LAN – podrobnosti o nich a jednotlivých regiónoch a hrách sledujte na redbull.com/meo.

ZDROJ: Red Bull Meo

Tohtoročný okruh nadväzuje na neuveriteľnú 4. sezónu, v ktorej sa po celom svete odohrali epické bitky a výnimočné udalosti. KHK ESPORTS, bahrajnský ešportový tím, po víťazstve na arabskom finále PUBG MOBILE v Egypte o turnaji povedal: „Bol to veľkolepý a šialený zážitok. Bolo to veľmi súťaživé a samo o sebe jedinečný zážitok. Úprimne povedané, je to oveľa ťažšie, ako som očakával. Nastavenie a prostredie boli šialené. Ten pocit je ako z iného sveta a môžete to vidieť z mojich výrazov počas turnaja, a keď sme dostali víťaznú kuraciu večeru, môžete vidieť, ako som reagoval. Bolo to na nezaplatenie, ten pocit sa nedá kúpiť a byť prvý medzi všetkými najlepšími tímami je šialený pocit, ktorý nikto nedokáže opísať, ak tam fyzicky nie ste.

Shrey Aggarwal je ďalším hráčom, ktorý svoje schopnosti dokázal prostredníctvom Red Bull M.E.O., keď vyhral turnaj World Cricket Championship 3 v Indii. Na okruhu mal čo povedať: „Účasť v súťaži WCC v rámci 4. sezóny Red Bull M.E.O. bola pre mňa úžasným zážitkom. Formát bol zaujímavý – museli sme maximalizovať svoje skóre hraním proti umelej inteligencii a bol som nadšený, že som skončil na prvom mieste. Súťaž bola veľmi dobre zorganizovaná. Usporiadatelia turnaja boli priateľskí, aktívni a dochvíľni, a to z neho urobilo nezabudnuteľný zážitok. Súťaž bola dosť intenzívna už od kvalifikácie. Takže vyjsť z turnaja víťazne po tom, čo som porazil najlepších hráčov v krajine, je výnimočný pocit. Bol to hrdý okamih, keď som dvíhal trofej a nazýval sa majstrom Indie.“