Britská charitatívna organizácia GambleAware oznámila spustenie nového vzdelávacieho programu v hodnote troch miliónov libier (3,5 milióna eur/ 4,2 milióna dolárov) s cieľom zvýšiť povedomie a znalosti o škodlivosti hazardných hier.

Ako informuje portál igamingbusiness.com iniciatíva „Informovanosť o škodách spôsobených hazardnými hrami a podpora“ osloví odborníkov a komunitných lídrov, ktorí pracujú alebo sú dobrovoľníkmi v ôsmich sektoroch: poradcovia v oblasti dlhov, náboženskí lídri, primárna starostlivosť, sociálna starostlivosť, pracovné lekárstvo, zariadenia trestného súdnictva, služby v oblasti bývania a bezdomovectva a komunitné lekárne.

Organizácia GambleAware uviedla, že ľudia pracujúci v týchto zariadeniach môžu mať nedostatočné povedomie, znalosti a zručnosti na identifikáciu škôd spôsobených hazardnými hrami alebo na poskytovanie vhodnej podpory, ale napriek tomu sa na nich občania obracajú so žiadosťou o pomoc a radu.

ZDROJ:unsplash.com

Program odbornej prípravy podľa GambleAware umožní ľuďom na týchto pozíciách poskytovať poradenstvo aj podporu v počiatočnom štádiu a pomôže znížiť škody spôsobené hazardnými hrami v danej komunite. GambleAware investuje do projektu 3,0 milióna GBP počas troch rokov, pričom program bude prebiehať popri existujúcom portfóliu vzdelávacích a školiacich zdrojov GambleAware.

Zvyšovanie kvalifikácie odborníkov a komunitných lídrov prostredníctvom nového vzdelávacieho programu prispeje aj k rozšíreniu poskytovania Národnej služby liečby závislosti od hazardných hier a k podpore celoplošného, komunitného prístupu,“ uviedla spoločnosť GambleAware.

Na podporu tohto programu GambleAware vyhlásila výberové konanie pre kvalifikované organizácie, ktoré by v spolupráci s existujúcimi sieťami GambleAware pripravili a poskytli školenia a zdroje na národnej a miestnej úrovni v Anglicku, Škótsku a Walese. Úspešný uchádzač bude spolupracovať s novými a existujúcimi poskytovateľmi odbornej prípravy v oblasti informovanosti o škodlivosti hazardných hier a intervencie.

Verejná súťaž je otvorená a termín na podávanie žiadostí je stanovený na 5. novembra tohto roku.

Potvrdenie nového programu prichádza po tom, čo GambleAware oznámila aj plány na vytvorenie siete nových centier vzdelávania v oblasti hazardných hier v Anglicku a Walese, pričom na tento projekt vyčlenila približne 2,5 milióna GBP.

GambleAware minulý mesiac tiež uviedla, že vyčlení 4,0 milióna GBP na financovanie prvého akademického výskumného centra vo Veľkej Británii, ktoré sa špecializuje na výskum škôd spôsobených hazardnými hrami.