Podľa prevádzkovateľa, spoločnosti Genting Berhad, dosiahol Resorts World Las Vegas počas prvého týždňa prevádzky denný zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) vo výške 650 000 USD.

Malajzijský priemyselný konglomerát vo svojej nedávnej správe o výsledkoch za druhý štvrťrok vyzdvihol výsledky svojej prvej prevádzky v Sin City. Resorts World Las Vegas v hodnote 4,3 miliardy dolárov, ktorý je z hľadiska stavebných nákladov najdrahším integrovaným rezortom na Stripe, bol otvorený 24. júna. Ďalšie zariadenia budú dokončené a otvorené v treťom a štvrtom štvrťroku, vrátane divadla The Theatre at Resorts World Las Vegas, nočného klubu Zouk a kúpeľov,“ uviedla spoločnosť Genting vo svojej správe o hospodárskych výsledkoch.

Denné príjmy v novom hernom zariadení dosiahli podľa prevádzkovateľa počas debutového týždňa 2,5 milióna USD.

Miesto má tri hotelové veže s rôznymi možnosťami pod značkou Hilton, maloobchodné predajne a viac ako 40 stravovacích zariadení.

Ideálne načasovanie pre Resorts World Las Vegas

Keďže najnovší integrovaný rezort na Stripe bol otvorený 24. júna, spoločnosť Genting dokázala z tohto miesta vyťažiť sedem dní EBITDA a tržby z júnových štvrťročných výsledkov.

Hoci prevádzkovateľ neposkytol aktuálne informácie o tom, ako sa miestu darí v treťom štvrťroku, debut 24. júna predstavuje dobré načasovanie. Hrubé príjmy z hazardných hier (GGR) v Nevade totiž v júli dosiahli historické maximum a do oblasti Las Vegas minulý mesiac zavítalo 3,3 milióna turistov, čo je viac ako 2,9 milióna v júni. Obsadenosť v Resorts World Las Vegas bola počas debutového týždňa 71,2 % pri priemernej dennej cene takmer 240 USD, uviedla spoločnosť Genting.

Ak sa tempo prvého týždňa udrží, Resorts World Las Vegas by mal dosiahnuť ročné príjmy 900 miliónov USD a EBITDA 240 miliónov USD. Pred otvorením miesta analytici predpovedali, že nový integrovaný rezort sa na základe EBITDA naplno rozbehne až v roku 2024. Predpovedali tiež, že bude trvať tak dlho, kým objekt dosiahne optimálnu kapacitu 85 až 90 percent.

Zariadenie spoločnosti Genting, ktoré je prvým novovytvoreným objektom na Stripe za viac ako desať rokov, sa nachádza na severozápadnom konci Stripu, kde sa predtým nachádzalo kasíno Stardust.

Plány spoločnosti Genting

Potenciálne rýchlejší nábeh a cesta k ziskovosti Resorts World Las Vegas by mohli byť neoddeliteľnou súčasťou plánov spoločnosti Genting, ktorá pravdepodobne plánuje vytvoriť holdingovú spoločnosť v USA a uviesť jej akcie na burzu v New Yorku.

V USA vlastní malajzijská spoločnosť okrem areálu na Stripe aj 100 % spoločnosti Resorts World New York City (RWNYC) a takmer polovicu spoločnosti Resorts World Catskills (RWC) v štáte New York. Tieto aktíva spolu s rezortom a prístavom Resorts World Bimini na Bahamách a 30-hektárovým pozemkom v Miami by sa mohli spojiť a vytvoriť verejne obchodovateľný americký subjekt.