Nemecké orgány pokračujú v tvrdom boji proti nelegálnym hazardným hrám. Polícia vykonala niekoľko razií v nelegálnych herniach.

Nemecký regulátor sa snaží potláčať trestnú činnosť súvisiacu s nelegálnymi hazardnými hrami, preto polícia s pomocou miestnych obyvateľov pokračovala v raziách v objektoch, v ktorých sa mali nachádzať nelegálne hracie automaty a kde dochádza k daňovej trestnej činnosti.

Podľa správ sa na policajnej operácii zúčastnilo celkovo 300 policajtov.

ZDROJ: Hasepost.de

Pod vedením freiburskej polície pomáhali pri zásahu proti podvodným prevádzkovateľom s hazardnými hrami príslušníci orgánov činných v trestnom konaní z Bádenska-Württemberska, Hesenska a Severného Porýnia-Vestfálska. K zásahovým jednotkám sa pripojili aj daňoví vyšetrovatelia, ktorí im pomáhali zistiť, či pri prevádzkovaní nelegálneho hazardu nedochádza aj k daňovým podvodom.

V súvislosti s raziou policajti uviedli, že sa im podarilo zhromaždiť dôkazy o podvodných praktikách. Dôkazmi majú byť najmä necertifikované a neregistrované výherné a zábavné automaty.

ZDROJ: Hasepost.de

Trestná činnosť v oblasti hazardných hier je naďalej problémom

Trestná činnosť v oblasti hazardných hier je jednou z najväčších výziev, ktorým regulované stávkové odvetvie čelí aj v Nemecku. Bez ohľadu na kvality regulačných orgánov, vždy sa nájdu osoby a firmy, ktoré sa pokúsia obísť pravidlá v záujme vlastného prospechu.

Nelegálni prevádzkovatelia poškodzujú regulované trhy. Takéto spoločnosti sa spravidla aj vyhýbajú plateniu daní. Okrem toho nedodržiavajú lokálne predpisy a priživujú sa na stávkaroch, ktorí nie sú spokojní s platnými zákonmi o hazardných hrách vo svojej krajine, ktoré obmedzujú napríklad limity vkladov, časové limity atď.

Nelegálni prevádzkovatelia často uľahčujú aj pranie špinavých peňazí a sú často elementárnou súčasťou zložiek organizovaného zločinu. Niektoré trhy majú veľké problémy s riešením trestnej činnosti v oblasti hazardných hier, pričom polícia musí byť neustále v strehu. Začiatkom marca sa napríklad v Španielsku podarilo zlikvidovať jednu zo zločineckých organizácií po zásahu podobnom tomu, ktorý prebehol v Nemecku.