Tipujúcim v českej lotériovej spoločnosti Sazka sa vlani podarilo vyhrať 62 miliónov rôznych výhier, čo je o 8 miliónov viac ako v predchádzajúcom roku a najviac v histórii za jeden rok. Najvyššiu sumu, viac ako 250 miliónov českých korún, poslala Sazka zákazníkovi, ktorý pred Vianocami uzavrel online stávku na Sportku cez internet.  

Vysoké výhry boli dosiahnuté v číselných lotériách aj v stieracích žreboch. Celkovo sa milionármi stalo presne 250 tipujúcich. „V minulom roku Sazka vyplatila historicky najvyšší počet a objem výhier. Všetci tipujúci vyhrali v prepočte 10 miliárd korún. Čo sa týka počtu vygenerovaných milionárov, rok 2021 sa priblížil sedem rokov starému rekordu, keď sa z miliónov tešilo 288 tipujúcich. Tento rok sme sa rozhodli urobiť dobrý skutok. Sazka tradične podporuje český šport, najmä cyklistiku, a chce, aby sa deti hýbali. Preto darujeme 250 bicyklov BMX a prilieb päťdesiatim detským domovom v Českej republike,“ hovorí Veronika Diamantová, hovorkyňa Sazky. Milionársky bicykel do detského domova.

ZDROJ: SAZKA

Najviac milionárov vytvorila Sportka, za ňou nasledujú žreby

Rebríček milionárov podľa jednotlivých lotérií vedie populárna Sportka, ktorá rozdala 136 miliónových výhier v hodnote viac ako 1,2 miliardy korún. Na druhom mieste sú stieracie žreby s 31 milionármi. Práve žreby boli medzi zákazníkmi veľmi obľúbené. Sazka zaznamenala medziročný nárast predaja stieracích žrebov o 4 milióny na konečných 56 miliónov predaných kusov. K rastu prispelo najmä predvianočné obdobie, ktoré v porovnaní s minuloročnými sviatkami vzrástlo o 4%. Najobľúbenejšími žrebmi boli Čierne perly, po ktorých nasledovali Rentiers a Zlaté rybky. Medzinárodná lotéria Eurojackpot priniesla Čechom v minulom roku 25 miliónov výhier.

Tipujúcim sa darilo najmä na internete

Po prvýkrát v histórii bolo najviac miliónových výhier dosiahnutých na internete, a to presne u 43 hráčov. V rámci jednotlivých krajov boli úspešní najmä tipujúci v Stredočeskom (23 milionárov), Moravskosliezskom (21 milionárov) a Juhomoravskom kraji (19 milionárov). Tradične sa v Sazke vyhrávajú nielen peniaze, ale aj množstvo vecných cien v podobe športových a rodinných vozidiel, exotických dovoleniek či luxusných apartmánov.

ZDROJ: SAZKA

Superjackpot na Vianoce a Veľkú noc

Rok 2021 priniesol aj míľnik v podobe najvyššej ceny Sportky, ktorá padla na internete. Sazka pred vianočnými sviatkami odoslala na herný účet tipujúceho celkovo 250 151 476 Kč. Astronomický Superjackpot padol aj počas Veľkej noci. Na Veľký piatok čakal na výhercu z Plzenského kraja poklad v hodnote 87 218 623 Kč. Trojicu najväčších výhier uplynulého roka uzatvára lotéria Eurojackpot, ktorá koncom mája priniesla tipujúcemu z južných Čiech 69 344 666 Kč.