Bývalý hráč NBA, ktorý bol prvým investorom spoločnosti Sportradar, preberá funkciu poradcu pre vrcholový manažment a zároveň navyšuje svoju investíciu do tejto spoločnosti.

Jordanova nová poradenská pozícia bude zahŕňať poskytovanie usmernení a strategických rád predstavenstvu a manažmentu s osobitným zameraním na americký trh, vývoj produktov a marketingové aktivity.

Spoločnosť Sportradar využije Jordanove odborné znalosti pri vytváraní športových obchodných partnerstiev v celej šírke svojich produktov a služieb. Carsten Koerl, globálny generálny riaditeľ spoločnosti Sportradar, uviedol: „Michael sa vďaka svojim úspechom na ihrisku a v správnej rade nachádza na križovatke týchto pozícií.“

„Michael ako prvý investor spoločnosti Sportradar videl v našej spoločnosti potenciál. Sme nadšení, že teraz môžeme využiť jeho podnikateľský talent a obchodný talent pri vývoji ďalšej vlny riešení a ponúk, ktoré maximalizujú našu angažovanosť v športe.“

ZDROJ: sportradar.com

Bývalý hráč Chicaga Bulls sa minulý týždeň pripojil k riaditeľom, výkonnému tímu a hlavným investorom spoločnosti Sportradar na otváracom zvonení úvodného zvona burzy Nasdaq počas prvého dňa, keď bola skupina Sportradar obchodovaná ako verejne obchodovateľná spoločnosť.

„Pred rokmi som investoval do spoločnosti Sportradar, pretože som veril vo víziu a vášeň Carstena a zvyšku tímu pre transformáciu odvetvia športových technológií,“ povedal Jordan. „Teším sa, že budem mať v spoločnosti svoju úlohu, keď začne písať svoju ďalšiu kapitolu.“

ZDROJ: wikimedia.org

Kto je Michael Jordan

Michael Jeffrey Jordan (narodený 17. februára 1963), známy aj pod iniciálami MJ, je bývalý americký profesionálny basketbalista a podnikateľ. Je hlavným majiteľom a predsedom klubu Charlotte Hornets v Národnej basketbalovej asociácii (NBA) a 23XI Racing v seriáli NASCAR Cup. V NBA odohral 15 sezón, pričom s tímom Chicago Bulls získal šesť majstrovských titulov. V jeho životopise na oficiálnej webovej stránke NBA sa uvádza: „V 80. a 90. rokoch 20. storočia sa významne podieľal na popularizácii NBA vo svete, čím sa stal globálnou kultúrnou ikonou.

Je držiteľom rekordov NBA v kariérnom priemere strelených bodov v základnej časti (30,12 bodu na zápas) a v kariérnom priemere strelených bodov v play-off (33,45 bodu na zápas). V roku 1999 ho ESPN vyhlásila za najlepšieho severoamerického športovca 20. storočia a v zozname športovcov storočia podľa Associated Press sa umiestnil na druhom mieste za Babe Ruthom. Jordana dvakrát uviedli do Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, raz v roku 2009 za jeho individuálnu kariéru a druhýkrát v roku 2010 ako člena mužského olympijského basketbalového tímu Spojených štátov z roku 1992 („The Dream Team“). V roku 2015 sa stal členom Siene slávy FIBA.