Na ďalšom veľkom podujatí v Las Vegas sa vyžaduje od účastníkov vakcína na COVID-19.

Organizátori veľtrhu Global Gaming Expo 2021 oznámili, že účastníci tohto významného priemyselného veľtrhu sa budú musieť preukázať dokladom o očkovaní, aby mohli byť vpustení. Americká herná asociácia, ktorá každoročne výstavu organizuje, a spoločnosť RX, ktorá ju pripravuje, vo svojom vyhlásení uviedli, že požiadavka na vakcíny zosúlaďuje G2E so zdravotnými normami Nevady.

Vieme ako nadšene sa herná komunita stavia k podujatiu G2E 2021, a tiež chápeme, že je dôležité organizovať podujatie, na ktorom sa všetci cítia čo najbezpečnejšie,“ uviedol vo vyhlásení Korbi Carrison, riaditeľ podujatia G2E.

„Neustále sledujeme vládne usmernenia a usmernenia v oblasti verejného zdravia a vedieme rozhovory s odborníkmi na zdravie a bezpečnosť založené na údajoch, ktorými sa riadime pri rozhodovaní. Sme vďační za neustálu podporu vystavovateľov a zainteresovaných strán počas celého tohto procesu,“ povedal Carrison.

Podujatie je naplánované na 4. až 7. októbra v Sands Expo and Convention Center na Las Vegas Strip. Každoročná výstava sa minulý rok konala virtuálne kvôli globálnej pandémii a organizátori očakávajú, že tohtoročná výstava bude najväčším osobným podujatím herného priemyslu v Amerike od roku 2019.

Tento rok bude k dispozícii aj virtuálna možnosť pre ľudí, ktorí nemôžu cestovať alebo splniť požiadavky na vstup.

Jedna dávka vakcíny COVID-19 je v poriadku

Požiadavka na vakcínu pre G2E sa bude mierne líšiť od iných nedávno oznámených opatrení. Zatiaľ čo World Series of Poker tento rok vyžadoval, aby všetci jeho účastníci a návštevníci boli plne očkovaní – čo by si v niektorých prípadoch vyžadovalo dve dávky vakcíny – G2E požaduje od účastníkov preukázať sa aspoň jednou dávkou vakcíny.

Táto politika sa vzťahuje na účastníkov, vystavovateľov, médiá, rečníkov a personál veľtrhu. Spoločnosť G2E v blízkej budúcnosti poskytne podrobnosti o tom, ako bude overovať stav očkovania.

Keďže veľtrh G2E priťahuje lídrov herného priemyslu z celého sveta, uznané budú vakcíny schválené na núdzové použitie alebo vakcíny, ktoré boli plne schválené buď americkým Úradom pre potraviny a liečivá (FDA), alebo Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Na zozname vakcín schválených na núdzové použitie WHO sú uvedené spoločnosti AstraZeneca, Sinopharm, Sinovac a Covishield.

Zoznamy FDA a WHO sa môžu meniť

Organizátori G2E uviedli, že ľuďom, ktorí sa už zaregistrovali, ale nedostanú dávku vakcíny, nebudú vracať peniaze.

Na veľtrhu G2E sa stále vyžadujú masky

Organizátori robia v súvislosti s COVID-19 aj ďalšie zmeny na výstave. Na veľtrhu G2E sa budú vyžadovať tvárové masky, ktoré sa v súčasnosti vyžadujú na verejných zhromaždeniach v Las Vegas podľa nevadských smerníc. Na webovej stránke výstavy sa uvádza, že organizátori budú pokračovať v monitorovaní a môžu upraviť usmernenia tak, aby spĺňali štátne a miestne predpisy a smernice spoločnosti Sands.

Úradníci uviedli, že môžu zvážiť udelenie výnimky pre masky na individuálnom základe, aby sa prispôsobili zdravotnému postihnutiu.

Okrem toho bola výstavná plocha prepracovaná tak, aby vyhovovala vhodnému sociálnemu odstupu, a účastníci budú požiadaní, aby dodržiavali smerové a odstupové značky. Organizátori veľtrhu G2E budú tiež spolupracovať so spoločnosťou Sands na čistiacich a hygienických normách, ktoré spĺňajú alebo prevyšujú federálne zdravotné smernice.

Hoci sa na veľtrhu G2E budú vyžadovať vakcíny a masky, od účastníkov sa nebude vyžadovať, aby hlásili, či boli pozitívne testovaní. Organizátori tvrdia, že výsledky testov sú chránené osobné zdravotné informácie, pričom testovacie organizácie s týmito výsledkami nakladajú na základe svojich usmernení.

Zdroj:unsplash.com

„Každý účastník veľtrhu G2E by sa mal riadiť pokynmi verejného zdravotníctva a radami svojho lekára v súvislosti s COVID-19,“ uvádza sa na webovej stránke výstavy so zdravotnými pokynmi. „Pre vašu informáciu, v usmerneniach CDC sa uvádza, že každý, kto má COVID-19, by mal oznámiť svojim blízkym kontaktom, že bol pozitívne testovaný, aby tieto kontakty mohli dodržiavať odporúčania CDC a požiadavky Nevady, ktoré môžu zahŕňať karanténu a/alebo testovanie.“