Rozšírené partnerstvo s DFB posilní ochranu asociácie pred stávkovými podvodmi.

Týždeň po podpise partnerstva s VBA predstavila spoločnosť Genius Sports, ktorá je srdcom ekosystému športových údajov, rozšírenie spolupráce v oblasti integrity s Nemeckým futbalovým zväzom (DFB). Obe strany budú spoločne chrániť integritu profesionálneho futbalu a jednotne sa postavia proti hrozbám ovplyvňovania výsledkov zápasov a korupcie súvisiacej so stávkovaním.

Spoločnosť Genius Sports prvýkrát spojila svoje sily s Nemeckým futbalovým zväzom v roku 2019, keď sa dohodla, že mu poskytne svoj špičkový systém monitorovania stávok. Systém analyzuje globálne pohyby kurzov z viac ako 7 500 zápasov ročne. Vďaka špeciálnym algoritmom dokáže riešenie okamžite identifikovať potenciálne podozrivú stávkovú činnosť.

ZDROJ: GeniusSports

V rámci rozšíreného partnerstva bude DFB naďalej dostávať služby neustáleho monitorovania a analýzy, ktoré ponúka spoločnosť Genius Sports. Okrem toho zväz teraz ešte viac posilnil svoju ochranu pred korupciou využitím platformy Intelligence spoločnosti Genius Sports, poskytovanej v spolupráci so spoločnosťou Clue.

Vďaka tomu bude teraz futbalový orgán schopný rýchlejšie odhaliť podozrivé modely. DFB bude mať tiež lepší prehľad o hrozbách pre hráčov, funkcionárov zápasov a trénerov. Vďaka globálnym spravodajským nástrojom a nástrojom transparentnosti spoločnosti Genius Sports bude môcť DFB lepšie riadiť riziká v celom profesionálnom nemeckom futbale.

A napokon, systém Intelligence spoločnosti Genius Sports poskytne DFB centralizovaný trezor pre všetky správy o bezúhonnosti. Vďaka tomu bude vyšetrovanie plynulejšie a zároveň sa zabezpečí efektívne partnerstvo medzi oboma stranami.

Dohoda pomôže DFB zabezpečiť integritu nemeckého futbalu

Eva Immerheiserová, zodpovedná za integritu v DFB, zdôraznila dôležitosť ochrany integrity futbalu pred korupciou a podvodmi súvisiacimi s hazardnými hrami. Povedala, že súčasná dohoda je príležitosťou na jednoduchšie odhaľovanie podvodov.

V pokračovaní spolupráce so spoločnosťou Genius, ako aj v aktualizácii spravodajských informácií so spoločnosťou Clue vidíme príležitosť rýchlejšie odhaliť možné nezákonné modely a vedieť zasiahnuť v počiatočnom štádiu. Tešíme sa na spoluprácu so spoločnosťou Genius na novej úrovni.

ZDROJ: DFB

K záležitosti sa vyjadril aj Simon Martyn, riaditeľ spoločnosti Genius Sports pre presadzovanie práv a integritu. Povedal, že partneri jeho spoločnosti vyžadujú neustálu ostražitosť a vylepšovanie produktov, aby dokázali držať krok so znepokojivou mierou podvodov. Dodal, že súčasná dohoda s DFB dodá zväzu všetko, čo potrebuje na ochranu nemeckých zápasov pred podvodmi so stávkami.

Rozšírením spolupráce s DFB poskytneme bohaté spravodajstvo, analýzy a prehľad, ktoré pomôžu chrániť jeden z najväčších a najprestížnejších futbalových zväzov na svete.

Pred mesiacom spoločnosť Genius Sports spojila svoje sily aj s Európskou futbalovou ligou a získala exkluzívne práva na získavanie, správu a distribúciu oficiálnych údajov ELF.