Austrálska vláda ide meniť zákon o interaktívnych hazardných hrách z roku 2001 s cieľom zabrániť používateľom v stávkovaní pomocou kreditných kariet.

Austrálski hráči budú mať čoskoro zakázané používať kreditné karty na online stávkovanie. Vláda chce v najbližších mesiacoch zaviesť novú legislatívu, ktorá tento spôsob platby zakáže.

Ministerka komunikácií Michelle Rowlandová a ministerka sociálnych služieb Amanda Rishworthová chcú v piatok oznámiť, že online hazardné hry sa zrovnoprávnia s pozemnými hazardnými hrami, ktoré už obmedzujú používanie kreditných kariet.

ZDROJ: peakpx.com

Rowlandová uviedla: „Ľudia by nemali stávkovať s peniazmi, ktoré nemajú.“

Vláda plánuje použiť bankové identifikačné čísla (BIN) (ktoré sa používajú na identifikáciu a blokovanie platieb kreditnými kartami) na zabránenie používania čísel kreditných kariet na vkladanie finančných prostriedkov na stávkové účty. Zákaz bude zavedený prostredníctvom zmien a doplnení zákona o interaktívnych hazardných hrách z roku 2001, ktoré budú podľa vlády zavedené ešte tento rok.

„Blokovanie BIN bolo úspešne zavedené austrálskymi kasínami a miestami s pokerovými automatmi na zastavenie výberov kreditných kariet z bankomatov a bolo použité v Spojenom kráľovstve na zavedenie jeho zákazu používania kreditných kariet pri online hazardných hrách,“ uviedli Rowland a Rishworth.

Organizácia Responsible Wagering Australia vo svojom stanovisku k vyšetrovaniu 2021 uviedla: „Približne 20% vkladov na stávkové účty sa uskutočňuje prostredníctvom kreditných kariet.“ Spoločnosť Tabcorp v rámci vyšetrovania uviedla, že vo finančnom roku 2021 predstavoval podiel vkladov na jej účty prostredníctvom kreditnej karty 13,7%.

Generálna riaditeľka Aliancie za reformu hazardných hier Carol Bennettová uviedla, že jej skupina túto zmenu víta: „Ide o významné opatrenie na zníženie škôd spôsobených online hazardnými hrami. Vieme, že mnoho ľudí zažíva vysokú mieru poškodenia v dôsledku hazardných hier a títo ľudia oveľa častejšie používajú kreditné karty na získanie hotovostných záloh. Ide o peniaze, ktoré si ľudia môžu len ťažko dovoliť použiť.“