Anglické futbalové kluby Premier League sa spoločne dohodli na zastavení sponzorstva hazardných hier na prednej strane dresov počas zápasov.  

Odstúpenie od sponzorstva hazardných hier na dresoch Premier League vstúpi do platnosti od konca sezóny 2025-26, čo znamená, že zmluvy s prevádzkovateľmi môžu zostať v platnosti až do tohto dátumu.

Kluby sa 13. apríla stretli, aby prijali konečné rozhodnutie o tejto otázke, o ktorej sa už nejaký čas diskutuje. V rámci oneskorenej vládnej revízie právnych predpisov o hazardných hrách sa uskutočnili aj rozhovory s ministerstvom kultúry, médií a športu.

Premier League uviedla, že sa bude zaoberať spoluprácou s ostatnými športovými odvetviami na vypracovaní nového kódexu zodpovedného sponzorstva hazardných hier v celom sektore profesionálneho športu.

ZDROJ: wallpapercave.com

Kluby Premier League sa dnes spoločne dohodli na stiahnutí sponzorstva hazardných hier z prednej strany dresov klubov na zápasy, čím sa stali prvou športovou ligou v Spojenom kráľovstve, ktorá dobrovoľne prijala takéto opatrenie s cieľom obmedziť reklamu na hazardné hry,“ uviedla Premier League vo vyhlásení.

Celkovo osem klubov má v súčasnosti uzavreté zmluvy o sponzorstve dresov s prevádzkovateľmi hazardných hier vrátane Aston Villy, Evertonu a Brentfordu. Viaceré tímy majú s prevádzkovateľmi aj partnerstvá, ktoré nezahŕňajú označenie dresov alebo umiestnenie loga.

ZDROJ: wallpapercave.com

Skupiny, ktoré sa zúčastňujú na kampaniach, už niekoľko rokov vyzývali na ukončenie sponzorských zmlúv na tričká súvisiacich s hazardnými hrami. V júli minulého roka kampaň The Big Step, ktorá sa venuje zastaveniu takýchto dohôd, napísala otvorený list, v ktorom vyzvala kluby, aby upustili od týchto typov partnerstiev.