Cieľom zavedenia tohto digitálneho trendu je zefektívnenie procesu registrácie nových hráčov a zároveň zvýšenie bezpečnosti hráčskeho prostredia.

TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s. zaviedla novinku pri registrácii nových hráčov v online prostredí (v internetovej herni a v internetovom kasíne) – automatické overenie identifikácie hráčov. S registráciou budúcim hráčom môže pomôcť technológia biometrie, ktorá je známa najmä z bankového a telekomunikačného sektora.

O čo ide? Nový hráč, ktorý chce využívať produkty internetového portálu eTIPOS.sk, môže pri registrácii cez elektronický formulár po novom využiť aj možnosť automatického overenia identifikácie hráča prostredníctvom moderných biometrických technológií. Potrebuje k tomu len smartfón, notebook, tablet alebo PC vybavený kamerou s kvalitnejším rozlíšením. Tento nový digitálny biometrický nástroj urýchľuje registráciu hráčov a zvyšuje zabezpečenie hráčskeho účtu. Po novom už totiž hráč po naskenovaní dvoch platných dokladov, z ktorých je možné určiť jeho identitu, nemusí svoje údaje viac vypĺňať ručne, údaje sa mu automaticky načítajú z naskenovaných dokladov. Stačí už iba skontrolovať ich správnosť a potvrdiť. Následne po vyzvaní naskenuje svoju tvár a systém tieto dáta automaticky porovná. „Ak si teda hráč zvolí možnosť „automatické overenie identifikácie hráčov“, tak po absolvovaní týchto úkonov, na ktoré ho vyzve elektronický formulár, bude jeho registrácia vybavená rýchlejšie, ako keby postupoval cez schvaľovanie a overovanie pracovníkmi zákazníckeho oddelenia TIPOSu,“ vysvetlila Adriana Podobová, hovorkyňa spoločnosti TIPOS.

ZDROJ: shutterstock.com

„Sme presvedčení, že tento moderný spôsob registrácie nových hráčov s využitím nových biometrických technológií nielenže urýchli registráciu, ale najmä zvýši bezpečnosť zriadenia a prevádzky hráčskych účtov,“ doplnila Podobová.

Spoločnosť TIPOS neustále pracuje na skvalitňovaní a zatraktívnení herného portálu eTIPOS.sk. „V pláne máme mnoho vylepšení, ktoré sa týkajú prevencie podvodov, nových funkcionalít či zlepšení na základe užívateľských skúseností. Našim cieľom je vždy ponúkať hráčom zábavu v bezpečnom hráčskom prostredí, a preto musíme neustále inovovať naše služby,“ dodala.

Všetky potrebné informácie nájdu hráči na webovej stránke spoločnosti TIPOS – www.tipos.sk.