Svet hazardných hier je v súčasnosti pred rastúcim fenoménom, ktorý doslova preberá mnohé trhy na celom svete. Týmto fenoménom nie je nič iné ako krypto kasína a stránky krypto stávok, ktoré prevažne prijímajú platby v bitcoinoch a umožňujú hrať hazardné hry v kryptomenách alebo sú krypto-friendly v tom zmysle, že integrujú krypto platby do svojich základných platobných a transakčných systémov.

V niektorých častiach sveta sa krypto hazardné hry stávajú najdominantnejším typom hazardných hier. V mnohých krajinách však krypto hazardné hry rastú paralelne s tradičnými hazardnými hrami. To je prípad Poľska, trhu, ktorý v poslednom čase zaznamenáva nárast bitcoinových hazardných hier. Krypto hazardné hry v Poľsku totiž zaznamenávajú značný rast, keďže kryptomeny získavajú čoraz väčšiu popularitu.

ZDROJ: shutterstock.com

A keďže kryptohazard neustále smeruje nahor, je len prirodzené sa pýtať, čo ho robí takým atraktívnym pre samotné hazardné stránky. Čo spôsobuje, že bitcoin alebo ethereum či iné digitálne aktíva sú dnes pre online kasína jednosmernou voľbou?

Kryptografické hazardné stránky fungujú na rovnakých princípoch ako tradičné hazardné stránky. To znamená, že v tom, ako v podstate fungujú, nie je žiadna zjavná zmena ani rozdiel. Zákazníci navštívia stránky, hrajú a/alebo tipujú, vyberajú si svoje výhry a podobne.

Čo ich teda robí pre spoločnosti takými atraktívnymi?

Ide o viac zákazníkov a viac hazardných hier

Pravda je taká, že všetko sa odvíja od zákazníkov a lepšieho získavania a udržania zákazníkov, ako aj od zvýšenej aktivity v oblasti stávkovania. Bitcoinové stránky s hazardnými hrami sa od tradičných stránok s hazardnými hrami líšia len tým, že prijímajú platby (a prípadne vykonávajú platby) v bitcoinoch. Na prvý pohľad teda neexistuje žiadny opodstatnený dôvod, prečo by mala zarábať viac peňazí ako tradičná stránka. Ak však vezmeme do úvahy, čo je bitcoin, akou populárnou menou sa stáva medzi hráčmi a aké výhody prináša hráčom, potom sa tak trochu ukazuje, ako sa bitcoinové hazardné hry oplatia samotným spoločnostiam.

ZDROJ: shutterstock.com

Bitcoin je rýchly, bezpečný, anonymný, spoľahlivý a transparentný spôsob transakcií. Hráči ho teda uprednostňujú kvôli mnohým výhodám vrátane rýchlosti, bezpečnosti, dôvery, súkromia, dôvernosti a dôveryhodnosti. Webová stránka s hazardnými hrami, ktorá umožňuje svojim zákazníkom využívať tieto výhody – prostredníctvom prijatia transakcií v bitcoinoch – je na tom z definície lepšie, pokiaľ ide o prilákanie zákazníkov.

Faktor súkromia a anonymity

Existuje mnoho hráčov, ktorí váhajú kvôli, povedzme, nedostatočnej anonymite, ktorá je typická pre hazardné hry v tradičných online kasínach, kde musia zverejniť mnoho osobných informácií a údajov, ktoré by inak zverejniť nechceli. Možnosť hrať v kasíne povedzme bez poskytnutia akýchkoľvek osobných údajov, len s použitím kryptomien, je pre nich akoby „odregulovaním“ a liberalizáciou hazardnej činnosti.

Ďalej môže ísť aj o to, že hráči nechcú, aby niekto vedel, či hrajú, kedy hrajú, koľko hrajú alebo koľko vyhrali (alebo prehrali). Určite im krypto hazardné hry poskytujú súkromie, ktoré chcú.

ZDROJ: shutterstock.com

Faktor rýchlosti

Podobne jedným z ďalších faktorov, ktorý priťahuje viac zákazníkov a viac stávok aj od existujúcich zákazníkov, je rýchlosť, ktorú bitcoinové transakcie ponúkajú. Stránky s bitcoinovými hazardnými hrami sa môžu pochváliť svojimi rýchlymi procesmi platieb, vkladov, výberov atď. a tak sa pre používateľov stáva hranie hazardných hier doslova veľmi jednoduché a rýchle.

 Faktor znížených alebo žiadnych poplatkov

Transakcie v kryptomenách zvyčajne nevytvárajú žiadne poplatky – v niektorých prípadoch však nejaké poplatky existujú, ktoré sú však oveľa nižšie ako poplatky na tradičných stránkach s online hazardnými hrami. Absencia poplatkov funguje ako motivácia k väčšej stávkovej aktivite a je to aj faktor získavania (a udržania) zákazníkov. Len si uvedomte, že poplatky sú pre hráčov často brzdiacim faktorom alebo faktorom, ktorý ich odrádza od hrania.

Celkovo sú tieto priame a jednoduché vlastnosti bitcoinu tým, čo robí bitcoinové hazardné stránky ziskovejšími. Bbitcoin je pre hráčov atraktívnejší, takže stránky získajú viac zákazníkov a viac zákazníkov znamená viac stávkovej aktivity a v konečnom dôsledku aj viac zisku.