V treťom kole Premier League sa stretnú jediné tímy, ktoré ešte neinkasovali – Newcastle United hostí v St James Parku Manchester City. Manchester City sa prípadným víťazstvom udrží na čele tabuľky, keďže z úvodných dvoch zápasov získal už šesť bodov. Newcastle United by sa víťazstvom v tomto zápase mohol na chvíľu dostať na vrchol – so štyrmi bodmi z úvodných dvoch zápasov sa momentálne nachádza na piatom mieste.

Analýza formy

Manchester City v tejto sezóne skóroval už šesťkrát a nedostal ani jeden gól. Už niekoľko posledných sezón je o triedu vyššie ako ostatní a jeho štart do sezóny naznačuje, že to bude ďalšia dominantná kampaň majstrov. Nad Newcastlom vyhrali šesťkrát v rade a v posledných siedmich stretnutiach strelili aspoň dva góly. Newcastle United je neporazený v posledných štyroch zápasoch a s tromi víťazstvami v nich. V troch z posledných piatich zápasov skórovali hráči Newcastle dvakrát a cítia, že majú na to, aby čelili alebo zdolali City.

Analýza zostavy

V tomto zápase budú City opäť chýbať Aymeric Laporte a John Stones. Ich najväčšia sila je však v útočnej formácii, ktorá je taká talentovaná, že sa nedá povedať, odkiaľ budú padať góly. Erling Haaland sa zapojil do boja a po svojich dvoch góloch v úvodnom týždni bude chcieť pridať, pričom bude ťažiť z viacerých špičkových stredopoliarov v kádri City. Newcastle má zaujímavý tím, ale jeho najživší hráči vrátane Alaina Saint-Maximina budú potrebovať veľkú pomoc v zápasoch, ako je tento. Miguel Almiron sa v poslednom čase ukázal ako sľubný hráč a Francúz by mohol využiť niektoré z jeho šikovných nábehov. Strakám však bude chýbať Jonjo Shelvey, ktorý je zranený.

Kľúčové ukazovatele zápasu Newcastle – Manchester City

  • Newcastle United v posledných štyroch zápasoch neprehral.
  • Manchester City má na konte štyri víťazstvá v piatich zápasoch.
  • Manchester City má tri čisté kontá v štyroch zápasoch.
  • Newcastle United má tri čisté kontá v štyroch zápasoch.
  • Manchester City neuspel v siedmich zápasoch proti Newcastle United.

Tip na zápas

Manchester City a Newcastle United sú dva z doteraz neporazených tímov v Premier League, ale tiež jediné tímy, ktoré ešte neinkasovali gól. V tomto zápase má však City výhodu, a to vďaka kvalite svojho tímu a skutočnosti, že až na niekoľko hráčov je tím spolu už dlhšie. V šiestich zápasoch v rade City porazilo Newcastle a v poslednom čase to bolo s obrovským náskokom. Hoci Newcastle posilnil svoj káder, stále sa nemôže rovnať City, ktoré viedlo v oboch polčasoch úvodných dvoch zápasov. Náš tip je, že City bude viesť v prvom aj druhom polčase.