Od 90. rokov minulého storočia sa koncepcia hrania videohie a počítačových hier výrazne zmenila. V minulosti sme sa museli uspokojiť s Tetrisom, ale dnešné videohry sú interaktívnejšie, zaujímavejšie, zábavnejšie a živšie.

Hranie hier sa však už neobmedzuje len na počítače, Playstation alebo mobilné zariadenia, pretože sa vyvinul nový druh hier – áno, uhádli ste, hovoríme o blockchainových hrách/NFT hrách, píše Gaspar Incze z portálu europeangaming.eu.

Pri NFT hrách si môžete v hre kúpiť digitálne aktíva a obchodovať s nimi na burzách s kryptomenami/NFT. NFT v posledných rokoch zmenil online herný biznis, z čoho profitujú vývojári aj hráči.

ZDROJ: IN

Otázkou však zostáva: ktoré NFT hry sú najlepšie?

Podľa nášho prieskumu trhu je nasledujúcich 7 (živých a pripravovaných) NFT hier zábavných, spoľahlivých a umožňujú zarábať krypto mince:

  • Axie Infinity
  • Cryptokitties
  • Chain Z Arena
  • Evolution Land
  • Illuvium
  • Ember Sword
  • Gods Unchained

Takže bez ďalších rečí sa poďme venovať podrobnostiam o najlepších nft krypto hrách na rok 2022.

NFT hra Axie Infinity

Axie Infinity, niekedy známa ako AXS, je významná a výnosná krypto a NFT iniciatíva. Hra umožňuje hráčom hrať a získavať tokeny, ktoré potom môžu vymieňať – niekedy za skutočné peniaze.

Hra umožňuje používateľom vlastniť a obchodovať so zúrivými príšerami, ktoré radi bojujú, známymi ako „Axies“. Každá Axie je nefungujúci token/NFT, ktorý sa odlišuje od ostatných. Na dosiahnutie cieľov môže hráč Axies vlastniť, obchodovať s nimi, chovať ich a dokonca s nimi aj bojovať.

V hre sú dva druhy žetónov.

SLP (Small Love Portions) sa využívali na chov Axies.

Žetóny na riadenie hry sú Axie Infinity Shards/AXS.

Axie Infinity je hra, ktorú si mnohí z nás želali hrať ako deti. Vývojári Axie Infinity prevzali nostalgické motívy z našej mladosti a aplikovali ich na koncept Blockchainu – čo je príjemné a lukratívne.

Cryptokitties

Táto NFT hra je založená na Blockchaine a točí sa okolo chovu krásnych mačiek, ktoré sú jedinečné a vlastní ich vždy len jedna osoba.

V hre Cryptokitties NFT môžete:

Kupovať a predávať jedinečné mačacie postavičky, v rámci komunity, vytvárať zbierky a získavať odmeny v kryptomenách.

Vylepšovať talent svojej mačky chovom nádherných mačiek.

Súťažiť so svojimi súpermi v logických hrách.

Množstvo kryptomien, ktoré môžete získať, závisí od toho, ako dobre sa vám darí plniť ciele hry a koľko času jej venujete.

Ceny mačiek môžu byť len 0,1 USD alebo až 6-miestne. V aukcii si môžete zvoliť predajnú cenu svojej mačky. Cena vašej mačky môže výrazne stúpnuť alebo klesnúť v závislosti od úrovne/schopností vašej mačky.

Chain Z Arena NFT Gaming

Chain Z Arena je RPG hra založená na dungeone, v ktorej musíte poraziť svojho súpera, aby ste získali NFT, ktoré klesajú na SOUL. Na začiatku hry Chain Z Arena dostanete možnosť vybrať si medzi tromi blokmi a vaše rozhodnutie bude mať vplyv na nasledujúce transakcie. Na začiatku hry si môžete vybrať TRX, ETH alebo EOS.

Chain Z Arena má 5 herných režimov:

Režim nečinnosti: Ťažba odmien

Aktívne úrovne: Aby ste zvýšili svoje talenty a stretli sa s boosmi na každej 15. úrovni, musíte bojovať a vyhrávať.

Cryptogon: Platená PVP hra, v ktorej vytvoríte tím šiestich postáv a bojujete so súperom.

Aréna: V tejto hre sa môžete stretnúť s viacerými hráčmi, ktorí sa zúčastňujú na bojoch v aréne: V tradičných PVP hrách vám budú pridelení súperi na základe vašich schopností. Podobný režim ako aréna, ale s väčším množstvom zdrojov na zlepšenie schopností vášho hrdinu.

Evolution Land Gaming NFT

Evolution Land je virtuálna simulácia Blockchain NFT, v ktorej môžete navrhovať a ovládať fantasy svet. Keďže je Evolution Land založená na hlavnej verejnej technológii Blockchain, môžete si zabezpečiť svoje vlastníctvo pomocou technológie Blockchain. Táto NFT hra obsahuje nasledujúce herné režimy: správa, zber NFT, gén, bitka, aukcia a chov.

Evolution Land tiež umožňuje hráčom vlastniť/ovládať ekonomiku, čo im umožňuje nakupovať, predávať a vymieňať svoje herné aktíva za kryptomenu. Môžete chovať a vylepšovať apoštolov (herné postavy), aby sa v budúcnosti lepšie rozmnožovali a dokonca bojovali, a vymieňať ich.

Iluvium

Illuvium, označovaná za prvú AAA hru založenú na blockchaine, je jedným z najočakávanejších P2E titulov, ktoré budú vydané v roku 2022. Hráč sa vydáva na dobrodružstvo vo fantasy otvorenom prostredí, kde musí preskúmať a chytiť potulujúce sa zvieratá známe ako Illuvials. Illuvials a všetky ostatné herné predmety budú uložené na reťazci ako NFT v peňaženke hráča, a tak sa môžu výhodne predávať alebo vymieňať. Illuvium obsahuje aj systém automatických bitiek podobný tomu, ktorý nájdete v hrách DOTA Auto Chess a Teamfight Tactics. Illuvium je podobný Pokémonom, ale namiesto tradičného ťahového systému boja ide o 3D automatický boj v uzavretej aréne.

Okrem základnej hry je Illuvium:Zero aj stavebná hra, ktorá do Illuvium pridáva pozemnú zložku a umožňuje hráčom na svojom pozemku pestovať materiály a rozvíjať tak vlastný priemyselný komplex.

Ember Sword

Ember Sword je pripravovaná free-to-play MMORPG odohrávajúca sa v titulnom digitálnom svete, ktorý je domovom štyroch národov Solarwood, Duskeron, Edison a Sevrend. Hra pripomína internetovú senzáciu Runescape z 90. rokov. Hráči budú môcť cestovať po svete a hľadať príšery, bossov a konkurenčných hráčov s cieľom zvyšovať úroveň. Hráči, ktorí sa chcú venovať remeslu ako majstri remeselníci alebo obchodníci, môžu preskúmavať svet a hľadať tovar a vzácne predmety, z ktorých si môžu vytvoriť jedinečné, obchodovateľné NFT predmety.

Ember, herný token ERC-20, možno použiť na nákup pozemkov, zberateľských predmetov, predplatných plánov a ďalších predmetov.

To, čím sa Ember Sword odlišuje, je jeho prístup k budovaniu sveta. Na rozdiel od iných podobných MMORPG sú pozemky (ktoré sú NFT) v hre Ember Sword vo vlastníctve tisícov hráčov, čo im umožňuje aktívne sa podieľať na tvorbe sveta. Hra Ember Sword je v súčasnosti vo fáze pre-alpha a bude k dispozícii na komunitné testovanie v roku 2022.

Gods Unchained

Gods Unchained je fantasy hra NFT, ktorá obsahuje jedinečné karty NFT, ktoré sa dajú kúpiť a vymeniť.

Ide o free-to-play NFT kartovú hru, v ktorej máte úplnú kontrolu nad herným tovarom. Ide o súťažnú kartovú hru NFT, v ktorej musí hráč vymyslieť hernú stratégiu, aby prekabátil svojich súperov.

Hráč si môže zarobiť peniaze v segmente P2E tým, že porazí súperov. Najzaujímavejšie je, že v hre môžete získavať NFT a predávať ich za skutočné peniaze. Digitálne karty získate hraním a odomykaním balíčkov. Pri účasti na „Víkendových hodnotených turnajoch“ môžete získavať Flux, čo je vylepšujúci nástroj, ktorý zvyšuje hodnotu vašich bežných kariet na trhu NFT.

Záver o najlepších kryptografických hrách NFT na rok 2022

V hrách NFT môžete vlastniť zberateľské predmety a vymieňať ich za vyšší zisk.

Okrem toho vám uvedené NFT hry umožňujú prevod vlastníctva, bezpečné transakcie, jedinečné karty/znaky a celkovo skvelý investičný potenciál v oblasti digitálnej meny.

Keďže aplikácia Blockchain je nová a stále v počiatočnom štádiu, musíte byť mimoriadne opatrní, pokiaľ ide o sumu, ktorú zaplatíte. Na druhej strane nemôžeme poprieť, že hry NFT priťahujú každou sekundou čoraz viac hráčov na celom svete. Čoskoro by sa z toho mohol stať samostatný miliardový trh a vy sa možno budete chcieť stať jeho súčasťou .