Spoločnosť Aspire Global sa jasne etablovala ako popredný dodávateľ igamingových riešení na regulovaných trhoch,“ hovorí Tsachi Maimon, generálny riaditeľ, k priebežným hospodárskym výsledkom za 1Q 2022.

  • Výnosy sa zvýšili o 31,7 % na 46,3 milióna EUR (35,2)
  • EBITDA sa zvýšila o 18,7 % na 8,2 milióna EUR (6,9)
  • Aspire Global dosiahla v 1 štvrťroku 2022 rekordné výnosy 46,3 milióna eur
  • EBITDA marža dosiahla 17,8 % (19,7 %)
  • EBIT sa zvýšil o 13,6 % na 5,6 milióna EUR (4,9)
  • Zisk po zdanení sa zvýšil o 4,7 % na 4,8 mil.
  • Zisk na akciu dosiahol 0,10 € (0,10 €)

VÝZNAMNÉ UDALOSTI V PRIEBEHU ŠTVRŤROKA A PO JEHO SKONČENÍ

  • Získanie certifikátu GLI-19 na uvedenie širokej ponuky spoločnosti Aspire Global na trh v USA a Kanade
  • Kompletná ponuka licencovaná v Holandsku
  • Kľúčové dohody o platforme a riadených službách s BoyleSports pre Holandsko, s ITSP pre Nemecko a s prevádzkovateľom esportu WIN Group
  • Spoločnosť Pariplay získala licenciu v Ontáriu a predbežnú licenciu v Michigane
  • Spoločnosť Pariplay podpísala dohodu s americkým prevádzkovateľom Golden Nugget a dohodu o dodávaní svojho obsahu pre Alberta Gaming
  • Spoločnosť Aspire Global získala licenciu na športové stávkovanie v Dánsku

Tsachi Maimon, generálny riaditeľ, k priebežným hospodárskym výsledkom za 1Q 2022:

Naša obchodná aktivita je naďalej silná a štvrťročné výsledky opäť dokazujú silné stránky našej ponuky a schopnosti nášho vysoko motivovaného tímu. Spoločnosť Aspire Global dosiahla v tomto štvrťroku nové rekordy s tržbami vo výške 46,3 milióna EUR a EBITDA vo výške 8,2 milióna EUR. Som obzvlášť hrdý na pokrok, ktorý sme v tomto štvrťroku dosiahli v Severnej Amerike, ako aj na regulovaných európskych trhoch, keď sme do zoznamu našich klientov pridali prevádzkovateľov 1. úrovne a získali ďalšie certifikáty. Spoločnosť Aspire Global sa jasne etablovala ako popredný dodávateľ iGamingu na regulovaných trhoch.

Po odpredaji segmentu B2C v decembri 2021 je dnes spoločnosť Aspire Global jasne zameraná na B2B. Je potrebné poznamenať, že čísla, ktoré uvádzame v tejto správe, boli vypočítané na základe ukončenej činnosti a odpredaná prevádzka B2C je vykazovaná ako B2B partner a tiež na základe proforma za porovnávané obdobie podľa dohodnutých obchodných podmienok. Dúfame, že táto transparentnosť pomôže lepšie pochopiť vývoj našej prevádzky B2B.

SILNÁ KOMBINÁCIA S NEOGAMES

Kľúčovou udalosťou v tomto štvrťroku je samozrejme ponuka spoločnosti NeoGames akcionárom spoločnosti Aspire Global. Celá činnosť spoločnosti Aspire Global vytvorí novú iGamingovú divíziu v rámci NeoGames. Naše spoločnosti budú spoločne vytvárať významnú dlhodobú hodnotu vytváraním synergií a využívaním kľúčových silných stránok subjektov tým, že ich umiestnia na expanziu na nových aj existujúcich trhoch. Tešíme sa na to, že budeme súčasťou NeoGames, a som veľmi nadšený z našich sľubných možností rastu v tomto novom silnom spojení podnikov.

ZDROJ: NeoGames

S nárastom tržieb o 31,7% v tomto štvrťroku, ktorý bol spôsobený silnou obchodnou dynamikou, sme ďalej posilnili našu pozíciu na trhu. V tomto štvrťroku spoločnosť Aspire Global dosiahla významný pokrok na kľúčových cieľových trhoch podpísaním partnerských zmlúv s operátormi prvej úrovne a vstupom na nové regulované trhy. Je to potvrdenie toho, že naša stratégia rastu je efektívna.

Vďaka celkovo piatim dohodám podpísaným v tomto období pre našu základnú platformu (PAM) sme získali jasný dôkaz, že noví operátori prvej úrovne si vyberajú kompletný balík produktov spoločnosti Aspire Global, ktorý zahŕňa PAM, hry, športové stávky a riadené služby. Naša kompletná ponuka je teraz licencovaná v Holandsku a už v prvom štvrťroku sme podpísali tri zmluvy s operátormi 1. úrovne na ich zavedenie v Holandsku. Ďalšie dve dohody s platformou na kľúč sa týkajú novo regulovaného nemeckého trhu a celkového trhu s doménovou koncovkou .com.

Príprava na spustenie biznisu na trhoch v Severnej Amerike

Spoločnosť Aspire Global dosiahla kľúčový pokrok aj v Severnej Amerike, keď pre našu ponuku získala certifikačný štandard Gaming Labs International, GLI. To nám umožňuje uviesť našu platformu, stávkové kancelárie a spravované služby na trhy v USA a Kanade. Teraz máme silnú pozíciu na to, aby sme spoločnosť Aspire Global etablovali ako popredného poskytovateľa iGamingových služieb aj v Severnej Amerike.

Stojí za zmienku, že spoločnosť Aspire Global je už v Severnej Amerike etablovaná prostredníctvom spoločnosti Pariplay, popredného poskytovateľa obsahu a agregátora, ktorého hry sú licencované v štátoch Michigan, New Jersey, Západná Virgínia a Ontario. Spoločnosť Pariplay nedávno podpísala v USA niekoľko zmlúv s prevádzkovateľmi alebo distribútormi, ako sú Rush Street Interactive (RSI), Golden Nugget Online Gaming, Inc, PlayUp Group, Amelco, BetMGM a GAN. Spoločnosť Pariplay je od marca 2022 v priamom kontakte so spoločnosťou BetMGM a je nadšená príležitosťami, ktoré tieto dve strany identifikovali.

ZDROJ: AspireGlobal

Spoločnosť Pariplay bude tiež spolu s NeoPollard Interactive LLC ponúkať bohatý herný obsah na Play Alberta, jedinej regulovanej webovej stránke s hazardnými hrami v kanadskej Alberte. Celkovo spoločnosť Pariplay podpísala v tomto štvrťroku 17 nových zákazníkov, medzi všetkými s prevádzkovateľmi na našich cieľových trhoch v Severnej Amerike a Latinskej Amerike, čo je pôsobivý pokrok. Spoločnosť Pariplay zaznamenala v tomto štvrťroku nárast príjmov o 39,0%.

BtoBet, náš vlastný poskytovateľ stávkových kancelárií, tiež dosiahol v prvom štvrťroku významný pokrok, keď získal certifikáciu v Dánsku spolu s certifikáciou GLI pre severoamerický trh. V tomto štvrťroku spoločnosť BtoBet zaznamenala nárast príjmov o 88,3% a na platforme stávkových kancelárií BtoBet bolo spustených päť nových značiek.

Ochrana zamestnancov na Ukrajine

So 118 zamestnancami v Kyjeve na Ukrajine sa vojna dostala veľmi blízko k nám. Všetci naši ukrajinskí zamestnanci sú súčasťou nášho tímu už dlhý čas a našťastie sme dokázali zaistiť ich bezpečnosť a bezpečnosť ich rodín. V tomto štvrťroku sme sa rozhodli ukončiť zmluvu s prevádzkovateľom Národnej ruskej lotérie, spoločnosťou Sports Lotteries LLC. Zmluva bola oznámená v októbri 2020 a jej ukončenie malo okamžitý účinok.

Očakávané kroky v najbilžšej budúcnosti

Spoločnosť Aspire Global bola uvedená na trh Nasdaq First North Growth Market v júli 2017 a ponuka spoločnosti NeoGames dokazuje hodnotu, ktorú spoločnosť vytvorila za týchto štyri a pol roka. Ponuka spoločnosti NeoGames vo výške 111 švédskych korún za akciu znamená, že hodnota akcií spoločnosti Aspire Global sa od uvedenia na trh Nasdaq First North Growth Market zvýšila o 270%. Ponuka spoločnosti NeoGames, technologicky orientovaného poskytovateľa komplexných riešení pre iLotérie, je pre spoločnosť Aspire Global prirodzeným krokom a strategicky vhodným riešením.

Spoločnosť Aspire Global má dnes jasnú pozíciu popredného dodávateľa iGamingu na regulovaných trhoch. Ako súčasť skupiny NeoGames bude Aspire Global naďalej využívať jej kľúčové prednosti. Okrem špičkovej, technologicky vyspelej ponuky a kvalifikovaných tímov je hlavnou devízou spoločnosti Aspire Global dlhodobý záväzok voči jej partnerom. Na vrchole nášho programu je vždy úspech našich partnerov a naša schopnosť podporiť ich v naplnení ich potenciálu. Prostredníctvom silných partnerstiev s poprednými prevádzkovateľmi a distribútormi budeme naďalej budovať dlhodobú hodnotu.