Prevádzkovateľ stanice Eurosport dostal vo Fínsku pokutu vo výške 800 000 EUR za porušenie reklamných predpisov týkajúcich sa hazardných hier.

Národný policajný úrad zistil, že vysielateľ počas reklamných prestávok na televíznom kanáli Eurosport 1 niekoľko rokov propagoval hazardné hry na fínskom trhu napriek tomu, že zahraniční prevádzkovatelia a vysielatelia majú zakázané poskytovať a predávať svoje služby fínskym hráčom.

ZDROJ: unsplash.com

Reklamy boli považované za cielené na fínskych hráčov, keďže obsahovali fínske bankové kontakty a boli vo fínskom jazyku. Pokutu 800 000 EUR sprevádza aj trojmesačný zákaz Eurosportu propagovať akékoľvek hazardné služby v krajine.

Vyššia poradkyňa policajnej rady Správy pre hazardné hry Anna-Emilia Sirén uviedla: „Proces dohľadu v súlade s našimi právnymi predpismi dáva spoločnostiam možnosť zmeniť svoju činnosť a vypočuť si ich názory. Ako orgán berieme do úvahy názory druhej strany, ale ak je to potrebné. Činnosť, ktorú považujeme za nezákonnú, zakážeme.“

ZDROJ: pixabay.com

„Uvádzanie služieb hazardných hier na trh je prísne regulované v zákone o lotériách s cieľom chrániť spotrebiteľov pred škodami spôsobenými hazardnými hrami. Cezhraničný marketing hazardných hier, ktorý je v rozpore so zákonom o lotériách, smeruje k zvýšeniu počtu hazardných hier a bráni dosiahnutiu cieľov stanovených pre fínsky systém hazardných hier.“

Fínska vláda minulý mesiac predložila parlamentu návrhy revidovaného zákona o lotériách. Podľa nových pravidiel by napríklad monopolný fínsky prevádzkovateľ Veikkaus už nesmel žiadnym spôsobom propagovať hracie automaty.