Endeavor Group Holdings, Inc. (NYSE: EDR), globálna spoločnosť pôsobiaca v oblasti športu a zábavy, uzavrela dohodu o prevzatí spoločnosti OpenBet, popredného poskytovateľa obsahu, platformy a služieb pre odvetvie športového stávkovania, od spoločnosti Scientific Games Corporation (NASDAQ: SGMS) za 1,2 miliardy USD, ktoré zaplatí kombináciou hotovosti (1 miliarda USD) a kmeňových akcií triedy A spoločnosti Endeavor (200 miliónov USD).

Táto akvizícia doplní pozíciu spoločnosti Endeavor v rámci ekosystému športového stávkovania, ktorý v súčasnosti zastrešuje spoločnosť IMG ARENA, ktorá spolupracuje s viac ako 470 poprednými značkami stávkových kancelárií na celom svete a poskytuje oficiálne priame prenosy videa a dátové kanály pre viac ako 45 000 športových podujatí ročne.

Spojenie spoločností OpenBet a IMG ARENA vytvorí jedinečné komplexné riešenie, ktoré bude poskytovať oficiálne dátové a video streamy, prémiový obsah, špičkové mobilné produkty a najlepšie technologické riešenia pre stávkovanie vo svojej triede pre ligy, federácie a stávkové kancelárie na celom svete.

„OpenBet predstavuje strategický prírastok do nášho portfólia športového stávkovania, pretože sa snažíme doplniť našu ponuku technológií a produktov pre prevádzkovateľov stávkových kancelárií a športové značky na celom svete,“ povedal Ariel Emanuel, generálny riaditeľ spoločnosti Endeavor. „Kombinácia OpenBet a našej spoločnosti IMG ARENA nám umožní rozšíriť našu pôsobnosť v celom hodnotovom reťazci športového stávkovania a ďalej využívať obrovské výhody, ktoré vidíme v tomto rýchlo rastúcom globálnom odvetví.“

ZDROJ: yogonet.com – Arriel Emanuel, CEO Endeavor

„Toto transformačné oznámenie spája vedúci ekosystém športového stávkovania spoločnosti OpenBet s bezkonkurenčným prístupom k športovým právam, obsahu a údajom v rámci celého portfólia Endeavor,“ povedal Jordan Levin, výkonný riaditeľ spoločnosti Scientific Games Digital. „Spoločne máme jedinečnú pozíciu na definovanie budúcnosti športovej stávkovej zábavy. Kľúčom k nášmu trvalému úspechu bude aj naďalej to, aby sa naši zákazníci a ich hráči stali stredobodom našich produktových a technologických inovácií. Tím spoločnosti OpenBet nemá konkurenciu a my sa striktne zameriavame na rýchly rozvoj globálneho trhu športového stávkovania. Ariho vedenie a vízia pre zábavný priemysel sú výnimočné, čo podporuje aj záväzok spoločnosti Scientific Games voči Endeavor prostredníctvom akciovej zložky tejto transakcie.“

ZDROJ: imgarena.com

Spoločnosť OpenBet s viac ako 1000 členmi tímu po celom svete sa zameriava výlučne na licencovaných zákazníkov a regulované globálne herné trhy a poskytuje služby zákazníkom, medzi ktorých patrí mnoho špičkových stávkových kancelárií, ako sú DraftKings, FanDuel, WynnBet, SkyBet, Ladbrokes a William Hill. Spoločnosť OpenBet sa špecializuje na technológiu stávkového systému, ktorý v roku 2020 spracoval približne tri miliardy stávok, ako aj na nástroje na obchodovanie, stanovovanie cien a riadenie rizík; riešenia pre hráčske účty a peňaženky; inovatívne front-end UX a UI; a ponuky obsahu, ako sú BetBuilder, cenové kanály DonBest a prvá platforma na agregáciu športového obsahu v odvetví.

IMG ARENA spolupracuje s poprednými značkami stávkových kancelárií, ligami a federáciami po celom svete a poskytuje služby vrátane živého vysielania a virtuálnych športových produktov na požiadanie, ktoré inšpirujú k zapojeniu tým, že umiestňujú fanúšikov do centra diania. Medzi klientov spoločnosti IMG ARENA patria PGA TOUR, Ryder Cup, UFC, ATP, USTA, Wimbledon, MLS a Futbalová asociácia.

Očakáva sa, že transakcia sa uzavrie v druhom štvrťroku 2022, pričom podlieha súhlasom a schváleniam regulačných orgánov a obvyklým podmienkam uzavretia.