Už aj tak dosť „vysokorýchlostný“ svet sa zrýchli ešte viac. Prichádza technológia 5G, ktorá zmení pravidlá online biznisu po celom svete. Vďaka tejto inovácii v oblasti širokopásmových sietí sa všetko na internete výrazne zrýchli, a to najmä pre zákazníkov so smartfónmi a tabletmi.

Technológia 5G prirodzene zmení aj svet online hazardných hier tým, že výrazne zrýchli pripojenie, sťahovanie, hranie a platby. Zvýšená rýchlosť bude znamenať väčšiu návštevnosť vo všetkých typoch internetových kasín.

Čo je 5G?

5G je piata generácia širokopásmových sietí, ktorá je navrhnutá tak, aby umožňovala rýchle a stabilné internetové funkcie používateľom väčšiny zariadení. Má oveľa väčšiu schopnosť spracúvať dáta a informácie ako 4G, ktorú v súčasnosti používa veľa užívateľov.

Zdroj: Shutterstock

Sieť 5G bola predstavená v roku 2019 a do konca roka 2020 mala 15,8 milióna predplatiteľov mobilných služieb v USA. Odhady predpokladajú, že v roku 2021 ich počet vzrastie na 41,3 milióna a v nasledujúcich rokoch pribudne ešte výrazne viac zákazníkov, a to po celom svete. 

Nová rýchlosť širokopásmového pripojenia ovplyvní všetky odvetvia, od bankovníctva až po maloobchodné podnikanie. Funkcie ako streamovanie a videohovory budú prakticky bezchybné.

Vplyv 5G na online hazardné hry

Vplyv 5G na segment online gamingu bude rozsiahly a online hráči ho výrazne pocítia. Hráči budú môcť vkladať a vyberať peniaze rýchlejšie a hry sa budú sťahovať prakticky okamžite a bez čakania.

Hráči online kasín sa dočkajú väčšieho počtu turnajov a vylepšených hier so živými krupiérmi a virtuálnou realitou. Športoví stávkari získajú rýchlejšiu odozvu na stávky v konkrétnom zápase. Práve oblasť live stávok by mala zaznamenať výrazný nárast na popularite.

Z povahy technológie 5G budú najviac profitovať mobilné zariadenia. Prevádzkovatelia online hazardných hier zaznamenajú väčšiu návštevnosť a prispôsobia sa najmä tým zákazníkom, ktorí využívajú smartfóny a tablety.

Zvýšenie počtu mobilných hazardných hier

Rozšírenie 5G technológie bude mať prirodzene najväčší vplyv na mobilnú komunikáciu. V súvislosti s očakávanou vysokou rýchlosťou siete sa hovorí o najväčšej revolúcii v používaní smartfónov za posledné roky.

Aj tie najzložitejšie hry budú na mobilných zariadeniach fungovať rýchlejšie a peňažné transakcie budú pre hráča kedykoľvek a z akéhokoľvek miesta dostupné a teda úplne prirodzené. Prevádzkovatelia mobilných kasín sa budú musieť tomuto trendu prispôsobiť najmä tým, že zvýšia technologické kapacity pre zabezpečenie vyššej návštevnosti prostredníctvom webových prehliadačov alebo špecializovaných aplikácií.

Budúcnosť je 5G

Bude síce trvať ešte mesiace, kým sa naplno prejaví účinok technológie 5G, avšak spolu s tým, ako sa bude zavádzať stále viac mobilných zariadení 5G a ako sa budú transformovať mobilné siete, bude zmena v každodenných online aktivitách (najmä mobilných) úplne zrejmá a citeľná. Hráči internetových kasín a tipéri športových stávok budú mať rýchlejší a príjemnejší zážitok z hrania ako kedykoľvek predtým. 5G prináša mimoriadnu príležitosť zrýchliť a zintenzívniť zážitok z hrania. A to jednoducho znamená ďalší rast odvetvia online hier a online zábavy.