Spoločnosť Kambi, prémiový poskytovateľ služieb športového stávkovania pre licencovaných prevádzkovateľov hier B2C, uzavrela akvizičnú dohodu a získala poprednú dátovú a technologickú platformu pre ešport Abios.

Spoločnosti uzavreli akvizičnú dohodu za 31 miliónov dolárov

Podľa dohody Kambi poskytne úvodnú platbu vo výške 17,2 milióna USD, po ktorej bude nasledovať druhá platba až do výšky 13,8 milióna USD. Druhá platba sa môže líšiť v závislosti od toho, ako sa bude spoločnosti dariť v ešportovom biznise.

Touto dohodou chce spoločnosť Kambi posilniť svoje postavenie na trhu ešportu. Spoločnosť už dlhšie sleduje toto odvetvie a Abios je presne to, čo potrebuje na rozšírenie svojich ešportových aktivít.

Zdroj: Kambi

Kambi je renomovaná spoločnosť s pobočkami v siedmich krajinách. Jej ústredie sa nachádza na Malte, ale pobočky má aj v Bukurešti, Londýne, Manile, Philadelphii, Štokholme a Sydney. Tento poskytovateľ služieb v oblasti športového stávkovania získal ocenenie v kategórii Dodávateľ online športového stávkovania v súťaži Global Gaming Awards London 2021.

Po akvizícii bude spoločnosť Abios naďalej spolupracovať s klientmi, ktorí nemusia byť nevyhnutne prepojení so spoločnosťou Kambi. Okrem toho si Abios ponechá svojho výkonného riaditeľa Oskara Fröberga a technologického riaditeľa Antona Janéra.

Dátové a kurzové služby spoločnosti Abios dosiahli v roku 2020 príjmy vo výške 2 mil. Kvalita produktov spoločnosti Abios prilákala niektoré veľké mená, ako napríklad Pinnacle, Kindred, LeoVegas a dokonca aj Microsoft. Spoločnosť Abios je tiež oficiálnym partnerom organizátora ešportových podujatí Clarion Gaming v oblasti ešportových údajov.

Kambi a Abios majú rovnakú dlhodobú víziu

Spoluzakladateľ a výkonný riaditeľ spoločnosti Kambi Kristian Nylén prezradil viac o záujme svojej spoločnosti o ešporty. Uviedol, že podľa spoločnosti Kambi je teraz ideálny okamih konať v súlade s týmto záujmom a presadiť sa v oblasti ešportu. Nylén je rád, že môže spolupracovať so spoločnosťou Abios:

„So spoločnosťou Abios získavame DNA ešportu, ktorú sme veľmi hľadali, a ktorá dopĺňa naše skúsenosti, ktoré už máme v oblasti športového stávkovania.“

Dodal, že Fröberg a Janér vytvorili skvelý tím, ktorý vie, ako v ešporte dosiahnuť veľký úspech.

„Som nadšený nielen z toho, ako sa bude rozvíjať podnikanie spoločnosti Abios, ale aj z toho, čo prinesie integrácia spoločnosti Abios do modulárnej platformy Kambi v oblasti ešportového stávkovania v budúcnosti,“ uzavrel Nylén.

Fröberg priznal, že obe spoločnosti sú si podobné svojimi hodnotami a spôsobom práce. Verí, že Kambi je pre Abios optimálnou voľbou partnera a teší sa na posilnenie vzťahu medzi oboma spoločnosťami.

„Nielenže dôverujú našim ľuďom a schopnostiam, ale zdieľame aj rovnaké hodnoty a dlhodobú víziu,“ vysvetlil generálny riaditeľ spoločnosti Abios.

„Príležitosti v oblasti ešportu sú presvedčivé ako nikdy predtým a my sa tešíme na výmenu poznatkov so spoločnosťou Kambi a na to, že k našej podnikateľskej povahe pridáme ich skúsenosti a silu svalov,“ uzavrel šéf spoločnosti Abios.