GAMBLING INSIGHTS week 38/39

Pripravené v spolupráci s CLS Čavojský & Partners, s.r.o.

OPATRENIA NA BOJ PROTI PRANIU ŠPINAVÝCH PEŇAZÍ A FINANCOVANIU TERORIZMU – INDIA
India dosiahla vysokú úroveň technického súladu s odporúčaniami FATF a podnikla významné kroky na implementáciu opatrení na boj proti nezákonnému financovaniu. Na základe hodnotenia bola India zaradená do „pravidelného monitorovania“ a v súlade s postupmi podá správu plenárnemu zasadnutiu FATF o tri roky.

Zdroj: https://www.fatf-gafi.org/content/fatf-gafi/en/publications/Mutualevaluations/India-MER-2024.html

NEMECKÝ REGULÁTOR POĎAKOVAL VEREJNOSTI ZA TIPY NA NELEGÁLNY HAZARD
Nemecký regulátor hazardných hier, Gemeinsamen Glücksspielbehörde der Länder (GGL), poďakoval obyvateľom krajiny po tom, čo zverejnil, že od januára 2023 bolo zdieľaných približne 1 500 tipov na nelegálnych prevádzkovateľov online hazardných hier. V snahe pomôcť nemeckej verejnosti pri nahlasovaní informácií zverejnil regulátor príručku s návodom na takéto ohlasovanie nelegálneho hazardu. V príručke sa vysvetľuje, ako si záujemcovia o poskytnutie informácií môžu overiť, aké ponuky hazardných hier sú povolené a aké dôkazy sú potrebné na podanie príslušného oznámenia.

Zdroj: https://igamingbusiness.com/offshore-gaming/germany-regulator-black-market/

ZDROJ: unsplash.com

ŠVÉDSKY REGULÁTOR ZINTENZÍVŇUJE BOJ PROTI NELEGÁLNYM ONLINE HAZARDNÝM HRÁM
Švédsky úrad pre hazardné hry oznámil novú iniciatívu na zintenzívnenie boja proti nelegálnym hazardným hrám mimo regulovaného licenčného rámca. Ústredným bodom tejto iniciatívy je vypracovanie komplexnej analýzy nelegálnych online hazardných hier vo Švédsku. Cieľom analýzy je poskytnúť podrobný prehľad súčasného prostredia vrátane identifikácie kľúčových aktérov a metód používaných na obchádzanie existujúcich právnych predpisov v oblasti hazardných hier a súvisiacich právnych predpisov.

Zdroj: https://www.gamblinginsider.com/news/26927/swedish-gambling-authority-intensifies-efforts-against-illegal-online-gambling

ZDROJ: unsplash.com

EL PRIVÍTALA NOVÝCH EURÓPSKYCH KOMISÁROV
Európska lotériová spoločnosť (EL) privítala nových európskych komisárov na obdobie 2024-2029, pričom súčasne zdôraznila spoluprácu v kľúčových otázkach, ako je ochrana spotrebiteľa, digitálne inovácie a udržateľné financovanie na sociálne účely. EL je odhodlaná spolupracovať s Európskou komisiou na podpore zodpovedného lotériového sektora, ktorý slúži verejnému záujmu. EL dúfa, že noví komisári budú aj naďalej uznávať dôležitú úlohu lotérií v rámci podpory komunity a regulačnej stability.

Zdroj: https://www.european-lotteries.org/news/el-welcomes-european-commissioners-designate-2024-2029