Spoločnosť Allwyn Entertainment potvrdila, že je v „pokročilom štádiu rokovaní“ o potenciálnej kúpe spoločnosti Camelot UK, ktorú nahradí ako prevádzkovateľ Národnej lotérie Spojeného kráľovstva.

Cez víkend Sky News s odvolaním sa na zdroje blízke rokovaniam uviedla, že spoločnosť Allwyn začala rokovať so spoločnosťou Ontario Teachers‘ Pension Plan (OTPP), súčasným vlastníkom Camelotu UK, o transakcii v hodnote približne 100 miliónov libier (117 miliónov eur/ 116 miliónov USD).

ZDROJ: Camelot

Zdroje uviedli, že dohoda by sa mohla dosiahnuť v priebehu niekoľkých týždňov a viesť k tomu, že spoločnosť Allwyn prevezme všetky prevádzky Camelotu v Spojenom kráľovstve vrátane jeho súčasných práv na prevádzkovanie Národnej lotérie do februára 2024, keď má Allwyn Národnú lotériu prevziať.

Spoločnosť Allwyn potvrdila rokovania s OTPP, ale dodala, že akákoľvek dohoda bude podliehať schváleniu regulačných orgánov.

V reakcii na špekulácie môžeme potvrdiť, že spoločnosť Allwyn je zapojená do pokročilých rokovaní s OTPP, ktoré môžu viesť k odkúpeniu aktivít spoločnosti Camelot v Spojenom kráľovstve.“ Spoločnosť Allwyn uviedla. „Ak by sa dosiahla dohoda, podliehala by schváleniu regulačných orgánov.“

Naším spoločným cieľom je dosiahnuť dohodu, ktorá by čo najlepšie slúžila záujmom mnohých zainteresovaných strán Národnej lotérie, najmä dobročinným účelom, ktoré podporuje, ako aj zamestnancom spoločností Camelot a Allwyn UK.

Spoločnosť Allwyn minulý mesiac oficiálne získala štvrtú licenciu Národnej lotérie Spojeného kráľovstva, čím oficiálne ukončila 28-ročné pôsobenie spoločnosti Camelot ako prevádzkovateľa.

ZDROJ: Allwyn

Komisia pre hazardné hry uzavrela so spoločnosťou Allwyn, predtým známou ako Sazka, „splnomocňujúcu dohodu“, čo znamená, že spoločnosť Allwyn oficiálne získala licenciu a začal sa prechod na nového prevádzkovateľa lotérie.

Stalo sa tak po tom, ako Komisia v marci oznámila, že spoločnosť Allwyn preferuje ako žiadateľa o licenciu pred spoločnosťami Camelot, The New Lottery Company a Sisal.

Spoločnosť Camelot a jej poskytovateľ technológie IGT toto rozhodnutie kritizovali a nakoniec ho napadli na súde, pričom tvrdili, že Komisia nebola vo svojej komunikácii úprimná a že jej zamestnanci „mali dostať riadne vysvetlenie“, prečo nebola jej licencia preskúmaná.

To viedlo k tomu, že Najvyšší súd automaticky pozastavil rozhodnutie o udelení licencie, ale Camelot v septembri stiahol svoju námietku po správach médií, že peniaze na dobročinné účely by mohli byť ohrozené v zdĺhavom súdnom spore – čím sa odstránila posledná prekážka Allwynu pre získanie licencie.

ZDROJ: National Lottery

Hoci Camelot uviedol, že bude pokračovať v samostatnej žalobe o náhradu škody, zdroj pre Sky News uviedol, že táto žaloba bude zastavená, ak spoločnosť Allwyn uspeje so svojím prevzatím.

Zdroj tiež uviedol, že dohoda zaručí plnú spoluprácu Camelotu so spoločnosťou Allwyn v období pred prechodom licencie.

Allwyn má prevziať kontrolu nad Národnou lotériou Spojeného kráľovstva vo februári 2024.