V rokoch 2020 a 2021 spôsobila pandémia Covid-19 rozsiahle zmeny, ktoré prinútili väčšinu hráčov prehodnotiť spôsob hrania svojich obľúbených hier. V roku 2022 vidíme ďalšie pôsobivé trendy, ktoré sa objavujú v segmente trhu s iGamingom, vrátane online športových stávok, lotérií, kasín, živých kasín, binga, pokrových hier a ďalších.

Vďaka rýchlemu technologickému rozvoju sa popularita online hazardných hier prudko zvýšila. Okrem toho herný priemysel nevykazuje žiadne známky spomalenia. V dôsledku množstva alternatív majú hráči vysoké nároky. Možno teda očakávať budúci vývoj a nárast popularity iGamingu.

ZDROJ: pixabay.com

Kryptografická prívetivosť

S rastúcou prítomnosťou decentralizovaných hazardných hier začína čoraz viac stránok akceptovať kryptomeny ako formu platby. Vzhľadom na súkromie, rýchlosť a pohodlie, ktoré kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum hráčom poskytujú, sa rýchlo stávajú štandardom v tomto biznise. Absencia hackerských útokov a krádeží identity na platformách akceptujúcich digitálnu menu ponecháva hráčov v kľude. Okrem toho sa potreba blockchainových kasín bude zvyšovať, keďže NFT a Metaverse získavajú väčšiu popularitu.

Rastúci počet online kasín v súčasnosti akceptuje najpopulárnejšie digitálne meny napriek tomu, že v mnohých krajinách nie sú kryptomeny legislatívne povolené. Rizikom pre hráčov aj kasína je volatilita Bitcoinu a iných kryptomien. Ich hodnota môže v čase medzi vkladom a výberom výrazne stúpnuť alebo klesnúť.

ZDROJ: peakpx.com

Vývoj VR hier

Hoci virtuálna realita (VR) nie je nový koncept, v poslednom čase sa stala horúcim trendom v oblasti hazardných hier. Vzhľadom na tento dopyt veľkí vývojári hier vydávajú nové kasínové hry pre virtuálnu realitu. Tieto stratégie zahŕňajú aj umelú inteligenciu s cieľom zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb a lepšie odhaliť podvodné správanie.

Nedávno spoločnosť Net Entertainment, jeden z najvýznamnejších vývojárov softvéru v odvetví hazardných hier, predstavila VR verziu svojho slotu Jack and the Beanstalk.

Ďalší dopyt po VR, AR a MR sa objaví, keď sa metaverse bude vyvíjať a pohlcujúce zážitky sa stanú novou normou. Nové funkcie, ako napríklad 3D avatarov alebo živé interakcie, sa stanú stálicou v online kasínach s VR. Táto technológia by mohla úplne zmeniť digitálny pokrový zážitok tým, že sa bude čo najviac podobať tomu skutočnému.

Bude však trvať ešte niekoľko rokov, kým sa technológie virtuálnej reality a rozšírenej reality v online kasínach úplne presadia, a to napriek ich neustálemu pokroku. Hlavnou prekážkou je cena náhlavných súprav VR a ďalších zariadení. Je ťažké presvedčiť ľudí, aby investovali do pokrývok hlavy pre virtuálnu realitu, ale keď sa táto bariéra prekoná, hazardné hry v živom kasíne ponúknu úplne nový rozmer.

ZDROJ: shutterstock.com

Vzostup vkladového bonusu

Nedávny nárast počtu ľudí, ktorí hrajú online, možno z veľkej časti pripísať tomu, že online kasína úplne pochopili výhody odmeňovania nováčikov za to, že si u nich otvoria účet.

V roku 2022 sa vstupné a registračné bonusy stali čoraz populárnejšími na najrôznejších platformách a niektoré online kasína zachádzajú až tak ďaleko, že novým hráčom poskytujú 200% vkladový bonus. Hráči tak majú obrovský potenciál získať návratnosť svojich pôvodných investícií a zároveň rozšíriť svoje herné možnosti.

Zvyčajne sa v podmienkach bonusu stanovuje 100% zhoda pri prvom vklade, pričom kasína ponúkajú aj ďalšie bonusy pri druhom, treťom a niekedy dokonca aj štvrtom vklade. V niekoľkých prípadoch sme si všimli, že kasína ponúkajú aj bonus za desiaty vklad, ktorý má tiež väčšie stimuly ako predchádzajúce bonusy v nádeji, že hráči budú medzi týmito dvoma bonusovými ponukami pokračovať v hraní na stránke.

ZDROJ: shuttestock.com

Vylepšený vizuálny a používateľský zážitok

Z roka na rok sme svedkami výrazného nárastu kvality vizuálneho zážitku a predpokladá sa, že tento trend bude pokračovať.  Najrenomovanejší poskytovatelia služieb a vývojári softvéru začali proces aktualizácie a vylepšovania online kasín, aby boli čo najmodernejšie.

Pokrok zaznamenáva aj snaha poskytnúť hráčom, ktorí hrajú online z pohodlia domova, zážitok z hrania naživo pomocou virtuálnych stolov a živých krupiérov.

Tradičné kasínové hry, ako sú automaty a kartové hry, nie sú pre mladších ľudí atraktívne. V dôsledku toho sa softvérové spoločnosti pustili do vývoja interaktívnejších foriem zábavy v štýle videohier, v ktorých sa spájajú prvky hazardných hier, sociálnej interakcie a zručnosti. Podobne bude musieť viac online kasín začleniť motivačné prvky gamifikácie, aby si udržali záujem hráčov. Môže ísť o súťaženie vo výzvach alebo turnajoch, zbieranie bodov alebo vlastnú menu kasína.

Noví hráči požadujú, aby ich zážitky z iGamingu nielen bavili, ale aby boli aj rýchle, plynulé a bez porúch. To zahŕňa rýchlejší postup registrácie alebo jej úplnú absenciu, okamžité výbery, jednoduchú navigáciu a používateľské rozhranie, ktoré reaguje bez ohľadu na zariadenie.

ZDROJ: shutterstock.com

Aj vývoj videohier viedol k všeobecnému nárastu realistických funkcií, čo je trend, ktorý sa prejavil aj v kasínových hrách. Vývoj nových počítačových technológií a smartfónov je s najväčšou pravdepodobnosťou jedným z dôvodov tohto trendu. Smartfóny sú porovnateľné s prenosnými osobnými počítačmi, ale môžu sa pochváliť oveľa vyššou úrovňou výkonnostného výkonu. Keď hráte najnovšie verzie kasínových hier, všimnete si, že vizuálna stránka bola vylepšená. Tvorcovia hier využívajú zvýšený výkon počítačov a hráči profitujú z toho, že siete 5G im môžu priniesť hry bez akéhokoľvek oneskorenia.

Mali by sme očakávať ďalšie vylepšenia grafiky, ako aj lepšiu estetiku a vyššie rozlíšenie. Zvýšenie počtu polygónov navyše prinesie pohlcujúcejší zážitok.

ZDROJ: shutterstock.com

Rozšírenie hry Live Dealer

Až donedávna bolo hranie hier so živými krupiérmi hlavným lákadlom tradičných kasín oproti ich digitálnym náprotivkom. Nové, digitálne živé kasína tento rozdiel odstránili a vy si môžete zahrať poker, blackjack a ďalšie kasínové hry proti živým krupiérom a ostatným hráčom. Blackjack so živými krupiérmi, pokrové herne a ďalšie živé kasínové hry sú teraz na webových stránkach s iGamingom veľmi rozšírené. Živé kasínové hry môžu úspešne nahradiť časť osobného herného zážitku bez nepríjemností spojených s oneskorením alebo zlým zákazníckym servisom.

Väčšina hráčov by radšej hrala doma, kde by chceli mať pohodlnejší, ale aj realistickejší zážitok. Online kasína využívajú tento trend tým, že obnovujú atmosféru tradičného kasína v pohodlí vlastného domova.

Hry blackjack, ktoré veľmi ťažia z toho, že majú pútavých a kvalifikovaných krupiérov, sú čoraz obľúbenejšie. Viac času stráveného hraním zvyčajne podnieti prítomnosť ďalších hráčov. Vďaka moderným technológiám sa hry so živými krupiérmi zdajú byť pre zákazníkov autentické a príťažlivé.

ZDROJ: shutterstock.com

Hry s nositeľnou technikou

Na uspokojenie rastúceho trhu mobilných hráčov už online kasínu nebude stačiť mať len aplikáciu.

Popularita hazardných hier pomocou nositeľných zariadení, ako sú inteligentné hodinky, bude tiež rásť. Rozmanitosť operačných systémov a menšie displeje rôznych tvarov sťažujú navrhovanie optimálneho zážitku pre toto zariadenie. Prísľub odvetvia nositeľných hazardných hier sa nestratil ani vývojárom hier, pretože niektorí už začali vytvárať aplikácie na hranie automatov pre hodinky Apple Watch.

Nie je prekvapením, že herné štúdiá vstúpili na trh s inteligentnými hodinkami, vzhľadom na prognózy jeho rastu z 56,15 miliardy USD v roku 2021 na 60,14 miliardy USD v roku 2022. V nasledujúcich rokoch, keď bude viac vývojárov herného softvéru vytvárať nové hry, ktoré sa dajú ľahko prepojiť so všetkými zariadeniami, bude nositeľná technológia rovnako populárna ako doteraz.

ZDROJ: shutterstock.com

Dostupnosť v krajinách s obmedzeným prístupom

Vďaka anonymite a nevystopovateľnosti kryptomien má mnoho hráčov z celého sveta prístup k online hazardným hrám a môže ich hrať aj napriek obmedzeniam v ich domovských krajinách alebo regiónoch.

Najlepším príkladom môže byť nedávny rozmach stránok s online hazardnými hrami akceptujúcimi kryptomeny na Taiwane, v krajine s prísnymi predpismi týkajúcimi sa tejto praxe.

V najbližších rokoch bude tento trend naďalej stúpať, pretože čoraz viac online kasín získava odvahu obchodovať a expandovať na tieto trhy. Vzhľadom na veľkosť potenciálneho zdroja príjmov sa poskytovanie služieb tomuto nedostatočne obslúženému trhu stalo najvyššou prioritou.

ZDROJ: unsplash.com

Pridajte sa k SiGMA na Malta Week 2022

Po úspešnom ukončení summitov SiGMA Balkans, Toronto a Dubaj skupina SiGMA usilovne pracuje na tohtoročnom ročníku Malta Week. Od 14. do 18. novembra sa najvýznamnejšie značky spoločnosti stretnú pod jednou strechou na summite SiGMA Europe, ktorý je hlavnou príležitosťou na nadviazanie kontaktov v tomto roku. Summit v MFCC Ta’Qali je hviezdnym vyjadrením európskych inovácií v oblasti hier, esportu a rozvíjajúcich sa technológií a zahŕňa množstvo panelov a konferencií popredných odborníkov.