Čistý zisk lotériovej spoločnosti Sazka sa medziročne zvýšil o 30,5% na 1,62 mld. korún. Tržby spoločnosti pod novým vedením Aleša Veselého, ktorý pred rokom v januári nahradil Roberta Chvátala, vzrástli o 24,4% na 10,9 miliardy korún.

Celková suma stávok dosiahla 25,9 miliardy korún. Sazka minulý rok vyplatila 62 miliónov rôznych výhier a 250 stávkarov sa stalo milionármi. Najvyššiu sumu 250,2 milióna korún vyhral tipujúci v lotérii Sportka.

V roku 2021 sa príjmy v porovnaní s rokom 2020 zvýšili vo všetkých herných vertikálach. Zvýšil sa aj podiel stávok podaných online. V lotériách sa najviac darilo Sportke a tlačeným žrebom, zatiaľ čo rast v online stávkovaní bol ťahaný elektronickými žrebmi a hrami Sazky,“ uviedla spoločnosť vo svojej výročnej správe.

ZDROJ: SAZKA.CZ

V minulom roku získala spoločnosť povolenie na prevádzkovanie deviatich číselných lotérií so súčasným predajom na mieste a online prevádzkou vrátane jednej medzinárodne zdieľanej lotérie. Bolo tiež päť doplnkových lotérií, jedna číselná lotéria len na predajných miestach a jedna číselná lotéria len na internete, 79 okamžitých lotérií (stieracích žrebov) na predajných miestach a 69 okamžitých lotérií na internete.

Minulý rok spoločnosť spustila lotériu Extra Renta, ktorá ponúka hlavnú výhru 100 000 korún mesačne po dobu 20 rokov. Spoločnosť obnovila značku Tutovka, pod ktorou ponúka balík stieracích žrebov.

Sazka je najstaršou lotériovou spoločnosťou v Českej republike s podielom viac ako 90 percent na trhu lotérií a podobných hier. Jej hlavnými produktmi sú číselné lotérie s najznámejšou hrou Sportka. Je členom nadnárodnej investičnej skupiny KKCG miliardára Karla Komareka, ktorá pôsobí v 11 krajinách. Na konci minulého roka spoločnosť zamestnávala 488 ľudí, čo je medziročne o 41 viac.