Everton v tomto kľúčovom zápase Premier League hostí Chelsea. Domáci tím je na 18. mieste s 29 bodmi, zatiaľ čo hostia sú na treťom mieste so 66 bodmi. Ako dopadne Everton v boji o záchranu? Skúste si tipnúť.

Everton hrá v tomto zápase o záchranu v najvyššej súťaži, keďže sa nachádza v zóne zostupu dva body od záchrany. Futbalisti Evertonu však majú zápas k dobru pred sedemnástym Burnley, pričom víťazstvo v tomto zápase by im mohlo pomôcť preskočiť Burnley a dostať sa mimo zóny zostupu.

Everton vyhral len raz v posledných šiestich zápasoch, ale v posledných troch domácich ligových zápasoch nevyhral. Sedem bodov získaných v týchto zápasoch je rovnaký počet bodov, aký získali v predchádzajúcich 10 zápasoch v Goodison Parku. Proti Chelsea vyhrali v domácich ligových zápasoch naposledy štyri domáce zápasy po sebe v rokoch 1970 až 1973.

Chelsea v poslednom zápase vonku s Manchestrom United remizovala 1:1, ale cíti skôr sklamanie, že neodišla s víťazstvom po tom, čo strelila úvodný gól.

Na štvrtý Arsenal stráca Chelsea šesť bodov a zdá sa, že päť zápasov pred koncom majú futbalisti Chelsea miestenku v Lige majstrov istú. Chelsea prehrala len raz v posledných šiestich zápasoch vonku, pričom v lige prehrala len dvakrát za celú sezónu. V tejto sezóne nazbierala druhý najväčší počet bodov v zápasoch na ihriskách súperov, pričom lepšiu bilanciu má len Manchester City. V siedmich z posledných jedenástich ligových zápasov proti Evertonu si udržali čisté konto.

Tip na záver

Everton sa na tento zápas pozerá ako na dobré znamenie, pretože naposledy začínali zápas v zóne zostupu v roku 2019 a vtedy porazili Chelsea 3:1. Hostia sa budú zúfalo snažiť vyhnúť štvrtej prehre v Goodison Parku v rade. Ak chce Everton dosiahnuť tri víťazstvá zo štyroch domácich zápasov, musí premeniť čo najviac gólových šancí. V tomto zápase tipujeme víťazstvo alebo remízu Evertonu.