Spoločnosť Esports Technologies vstupuje na regulovaný trh Spojeného kráľovstva prostredníctvom poskytovania operátorských služieb a akvizície aktív B2C spoločnosti Aspire Global.

Stávková spoločnosť v oblasti ešportu získala prístup k hráčskej základni a právam spoločnosti Aspire v Spojenom kráľovstve po tom, ako prostredníctvom lukratívnej akvizičnej zmluvy získala pod svoju strechu niekoľko značiek B2C tejto spoločnosti. V októbri sa obe strany dohodli na transakcii vo výške 75,9 milióna USD, pričom 58,3 milióna USD sa zaplatí v hotovosti, 11,7 milióna USD prostredníctvom zmenky a zvyšných 5,9 milióna USD sa uhradí v kmeňových akciách.

ZDROJ: esporttechnologies.com

Na základe tejto dohody spoločnosť Esports Technologies získala niekoľko značiek online stávkových kancelárií a kasín v Spojenom kráľovstve – Karamba, Hopa a Griffon Casino. Generálny riaditeľ spoločnosti Aaron Speach vtedy označil túto transakciu za „transformačnú príležitosť na urýchlenie rastu“.

Táto transakcia bola dokončená koncom novembra a spoločnosť Esports Technologies vďaka nej získala licenciu v Spojenom kráľovstve. Podľa spoločnosti je z počtu 1,25 milióna získaných zákazníkov väčšina z jej značiek, ktoré sa zameriavajú na Spojené kráľovstvo.

ZDROJ: esporttechnologies.com

Medzi ďalšie získané značky patria BetTarget, Dansk777 a GenerationVIP, ktoré zaznamenali za poslednú ročnú sezónu (končiacu v septembri 2021) stávky vo výške 1,86 miliardy USD a hotovostné vklady vo výške 183 miliónov USD. Spoločnosť Esports Technologies zdôraznila, že príjmy z britského herného sektora dosiahli od apríla 2019 do marca 2020 celkovo 19,2 miliardy USD, pričom podiel online hier tvoril 40%.

„Získanie prístupu k tejto britskej hernej licencii je pre spoločnosť Esports Technologies obrovským strategickým míľnikom,“ poznamenal Bart Barden, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Esports Technologies. „Sme nadšení z tohto vysoko lukratívneho herného trhu a tešíme sa, že budeme môcť priniesť naše portfólio ešportových produktov do Spojeného kráľovstva.“