Čínsky tím Edward Gaming (EDG) získal svoj vôbec prvý titul majstrov sveta v League of Legends, keď v sobotu vo finále Worlds 2021 v islandskom Reykjavíku zvíťazil nad juhokórejským tímom DWG KIA 3:2.

Ako informuje portál upcomer.com EDG zavŕšili historické turnajové ťaženie svojím historicky prvým Summoner’s Cupom. Pred vstupom do turnaja patrilo EDG medzi favoritov turnaja, ale po väčšinu podujatia to tak nevyzeralo. V skupinovej fáze sa trápili a v piatom zápase vyradili dva slabšie tímy. Vo finále sa však ukázali práve tí, od ktorých ľudia z EDG očakávali, že sa aj ukážu.

EDG sa prvýkrát v histórii organizácie na Worlds 2021 dostala cez štvrťfinále, keď doslova preleteli cez všetkých súperov. EDG nielenže prelomili svoje vlastné prekliatie a zapísali sa do histórie organizácie, ale zapísali sa aj do histórie League of Legends. EDG sa stali len druhým tímom v histórii, ktorý vyhral turnaj Mid-Season Invitational a zároveň svetový šampionát.

ZDROJ: upcomer.com

Víťazstvo na Worlds 2021 je tretím Summoner’s Cupom pre Čínu za posledné štyri roky. Novinkou tohto ročníka je aj to, že každý člen víťazného tímu dostane prsteň z 18-karátového bieleho zlata navrhnutý spoločnosťou Mercedes-Benz s vygravírovaným menom každého hráča a trojkódom tímu, ktorý je osadený pravým diamantom a zafírom s vlastným výbrusom.

Worlds 2021 Show Open Presented by Mastercard: Imagine Dragons, JID, Denzel Curry, Bea Miller, PVRIS

Pozrite si celé finále Worlds 2021: