Jednotka pre integritu tenisu (ITIA) potrestala austrálskeho trénera Marka Philippoussisa pokutou vo výške 10-tisíc dolárov a zákazom činnosti na štyri mesiace za porušenie pravidiel súvisiacich s propagáciou stávkovania. Podľa ITIA niekdajší tenista „prijal peniaze za to, že poskytol komentár k propagačnému obsahu pre prevádzkovateľa hazardných hier“.

Philippoussis neprotestoval proti trestu a spolupracoval s vyšetrovateľmi. „Ľudia pracujúci v profesionálnom tenise by nemali mať komerčné vzťahy so stávkovými spoločnosťami. Aj keď v tomto prípade zjavne nejde o korupciu, hráči, tréneri aj ostatní ľudia musia dodržiavať tieto pravidlá,“ vyhlásila výkonná riaditeľka ITIA Karen Moorhouseová.

Štyridsaťšesťročný Philippoussis získal počas hráčskej kariéry jedenásť titulov na hlavnom okruhu ATP vo dvojhre a tri vo štvorhre, najvyššie bol v singlovom rebríčku na ôsmom mieste v roku 1999. Dvakrát sa prebojoval do finále na grandslamovom turnaji – v roku 1998 na US Open podľahol krajanovi Patrickovi Rafterovi a v roku 2003 vo Wimbledone Švajčiarovi Rogerovi Federerovi.

ZDROJ: peakpx.com

Rodákovi z Melbourne Philippoussisovi sa viac darilo na reprezentačných podujatiach, dvakrát sa stal víťazom Davisovho pohára (1999 a 2003) a raz Hopmanovho pohára (1999). Počas trénerskej kariéry viedol gréckeho tenistu Stefanosa Tsitsipasa, aktuálnu svetovú päťku.