Holandský regulačný orgán de Kansspelautoriteit (KSA) nariadil všetkým holandským držiteľom licencií na online kasína zastaviť ponuku bonusov vo forme cashbacku.

Ako uviedol portál CasinoNieuws, KSA poslala všetkým holandským držiteľom licencií na igaming list, v ktorom uviedla, že cashback bonusy sú v Holandsku zakázané, pretože môžu podporovať „nadmerné hranie“.

De Kansspelautoriteit nedávno dostala signály, že existujú držitelia online licencií, ktorí (chcú) na svojich webových stránkach ponúknuť hráčom vernostnú odmenu vo forme cashbacku,“ uvádza sa v liste. „Toto nie je povolené, pretože bonus v podobe cashbacku je formou reklamy, ktorá vedie k nadmernému hraniu.“

ZDROJ: de Kansspelautoriteit

Cashback bonus má stimulujúci účinok na hru. Ponuka bonusu, pri ktorom hráč získa späť časť svojej prehry, prispieva k väčšiemu riskovaniu. Okrem toho môže bonus znížiť vnímané riziko hazardných hier u zraniteľných hráčov.“

Regulačný orgán oznámil držiteľom licencií, že do 5. decembra musia písomne potvrdiť, že prestali ponúkať cashback bonusy.

Činnosť holandského regulačného orgánu v oblasti igamingu

Počas uplynulého týždňa došlo okrem oznámenia o cashback bonusoch aj k niekoľkým ďalším významným udalostiam týkajúcim sa holandskej regulácie hazardných hier. Minulý týždeň de Kansspelautoriteit udelila spoločnosti Toto Online pokutu vo výške 400 000 EUR (343 793 GBP/415 307 USD) za cielenie reklamy na mladých dospelých v krajine.

KSA uviedla, že spoločnosť Toto Online, ktorú vlastní Nederlandse Loterij, posielala správy celej svojej zákazníckej základni v období od 1. októbra 2021, keď krajina otvorila svoj legálny trh s online hazardnými hrami, do 1. februára tohto roku.

ZDROJ: pixabay.com

Toto rozhodnutie prišlo po tom, ako KSA minulý týždeň podnikla kroky aj proti viacerým prevádzkovateľom a rozhodla, že porušili rôzne pravidlá. KSA uviedla, že k priestupkom došlo v období pred majstrovstvami sveta vo futbale v roku 2022.

Minulý týždeň holandská vláda takisto zverejnila oznámenie z roku 2021, v ktorom odhalila, že viacerí online prevádzkovatelia sú vyšetrovaní pre nezaplatené dane, ktoré sa týkali obdobia pred tým, ako Holandsko regulovalo online hazardné hry.