West Ham a Manchester City uzavrú v nedeľu hrací deň novej sezóny Premier League na štadióne vo východnom Londýne. West Ham pred sezónou trochu laboroval, odohral celkovo sedem zápasov, ale dosiahol iba bilanciu 2-4-1 proti pomerne slabým súperom. Teraz sa bude musieť popasovať s favoritom na zisk koruny Premier League v podobe tímu Manchestru City, ktorý dúfa, že sa mu podarí naštartovať svoj boj o titul.

Pep Guardiola sa však na tejto pôde trápi, naposledy zaznamenal víťazstvo pred takmer tromi rokmi v auguste 2019.

ZDROJ: peakpx.com

Analýza formy

West Ham nemal najlepšiu predsezónu, keď zo šiestich zápasov dokázal vyhrať len dva. Manchester City mal zase veľmi obmedzenú predsezónnu kampaň, keď sa pred Community Shield proti Liverpoolu zúčastnil len dvoch priateľských zápasov. Guardiola bude dúfať, že s niekoľkými novými tvárami v tíme sa hráči dokážu rýchlo zmobilizovať a zasiahnuť do hry. Manchester City sa bude snažiť o silnú odpoveď po prehre 3:1 v prvej klubovej príležitosti na zisk trofeje v novej sezóne.

Analýza zostavy

Všetky oči sa budú upierať na 51-miliónového Erlinga Haalanda z Manchestru City, keďže mnohí očakávajú, že silný Nór získa v tejto sezóne zlatú kopačku. West Ham však na prestupovom trhu urobil niekoľko zaujímavých ťahov, ktoré by sa tu nemali prehliadať. Kladivárom sa podarilo získať jeden z najzaujímavejších mladých talentov v Taliansku príchodom 23-ročného útočníka Gianlucu Scamaccu zo Sassuola za 35,5 milióna libier. Taktiež sa im podarilo získať Nayefa Aguerda z francúzskeho Rennes za 30 miliónov libier.

Kľúčové ukazovatele zápasu West Ham – Manchester City

  • West Ham v tejto sezóne získal bod za remízu 2:2. West Ham má v posledných piatich zápasoch proti City bilanciu 5-0-0 a hendikep +1,5
  • V štyroch z posledných piatich stretnutí týchto dvoch tímov skórovali oba tímy
  • Napriek podpriemerným výsledkom pred sezónou sa West Hamu podarilo skórovať v šiestich zo siedmich zápasov, hoci si dokázal udržať len dve čisté kontá
  • Od minulej sezóny, vrátane predsezónnych zápasov, Manchester City inkasoval v piatich z posledných šiestich zápasov
  • City skórovalo v 13 zápasoch v rade vo všetkých súťažiach, ktoré sa datujú od minulej sezóny
ZDROJ: peakpx.com

Tip na zápas

V tomto zápase budeme tipovať West Ham s ázijským handicapom +1,5. To znamená, že West Ham sa musí vyhnúť prehre o dva alebo viac gólov, aby naša stávka platila. Kladivári hrali so City v posledných stretnutiach veľmi tesne, v posledných piatich stretnutiach získali tri remízy a v každom zápase udržali aspoň gólový rozdiel. Atmosféra na londýnskom štadióne by mala byť elektrizujúca, keďže ide o úvodný zápas sezóny a West Ham mal v predchádzajúcej kampani solídnu výhodu domáceho prostredia a pred domácimi fanúšikmi dosiahol bilanciu 9-5-5. City pravdepodobne zvíťazí, ale West Ham by mal byť schopný udržať výsledok 2:1.