GAMBLING INSIGHTS week 34/35

Pripravené v spolupráci s CLS Čavojský & Partners, s.r.o.

FATF AKTUALIZOVALA METODIKU HODNOTENIA COMPLIANCE AML/CFT/CPF SYSTÉMOV
FATF aktualizovala svoju metodiku hodnotenia compliance v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí (AML), financovania terorizmu (CFT) a financovania šírenia zbraní hromadného ničenia (CPF) v členských krajinách. Hodnotenie sa zameriava na dve kľúčové oblasti: účinnosť implementácie opatrení AML/CFT/CPF a technický súlad so 40 odporúčaniami FATF.

Zdroj:https://www.fatf-gafi.org/content/fatf-gafi/en/publications/Mutualevaluations/Assessment-Methodology-2022.html

SÚD NARIADIL BET-AT-HOME ZAPLATIŤ ZA STRATY RAKÚSKEHO HRÁČA
Rakúsky Najvyšší súd nariadil spoločnosti Bet-at-home zaplatiť 2,8 milióna EUR hráčovi, ktorý utrpel straty na jej platforme v rokoch 2018 až 2020. Súd rozhodol, že zmluvy s hráčom sú neplatné kvôli nelegálnej prevádzke zahraničných herných platforiem v Rakúsku.

Zdroj:https://igamingbusiness.com/legal-compliance/legal/bet-at-home-austria-player-losses/

ZDROJ: shutterstock.com

FATF – AKTUALIZÁCIA HODNOTENIA KRAJÍN
FATF zverejnila aktualizovaný zoznam ratingov krajín, ktoré boli posudzované z hľadiska dodržiavania noriem v oblasti boja proti praniu špinavých peňazí (AML) a financovaniu terorizmu (CFT). Uvedený materiál poskytuje aktuálny prehľad hodnotení, ktoré získali posudzované krajiny.

Zdroj:https://www.fatf-gafi.org/content/fatf-gafi/en/publications/Mutualevaluations/Assessment-ratings.html

GIBRALTÁR – UROVNANIE PRÍPADU MEDZI PREVÁDZKOVATEĽOM HAZARDNÝCH HIER A REGULÁTOROM
Prevádzkovateľ hazardných hier so sídlom na Gibraltári sa dohodol s príslušným regulátorom na urovnaní sporu. Urovnanie sa týka porušenia predpisov o zodpovednom hraní a o boji proti praniu špinavých peňazí. Podľa regulátora tento incident predstavuje lekciu pre sektor hazardných hier na tomto území a poukazuje na to, že aj menšie delikty môžu viesť k sankciám.

Zdroj:https://www.gamblingnews.com/news/gibraltar-gambling-operator-settles-25000-regulatory-case-with-gambling-division/

ZAHRNUTIE HAZARDNÝCH HIER DO HARMONIZOVANÝCH INDEXOV SPOTREBITEĽSKÝCH CIEN
V Úradnom vestníku Európskej Únie bol publikovaný návrh delegovaného nariadenia Komisie (EÚ), ktorým sa mení nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/792 o harmonizovaných indexoch spotrebiteľských cien a indexe cien nehnuteľností na bývanie, pokiaľ ide o klasifikáciu spotreby a zahrnutie hazardných hier. Hazardné hry by sa podľa návrhu mali zahrnúť do harmonizovaných indexov spotrebiteľských cien (HICP) a harmonizovaných indexov spotrebiteľských cien pri stálych sadzbách dane (HICP-CT).

Zdroj:https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/HTML/?uri=PI_COM:C(2024)6068