Spoločnosť Genius Sports poskytne svoju technológiu optického sledovania a možnosti rozšírenia videa televízii ESPN pre majstrovstvá NCAA v basketbale žien.

Prostredníctvom svojej divízie Second Spectrum bude spoločnosť Genius dodávať ESPN živé, rozšírené video kanály, ako aj nástroj „Insight“. Americká športová sieť si bude môcť okrem iných možností vybrať zo súboru vizualizácií založených na údajoch, vrátane „pravdepodobnosti strely v zlomku sekundy a vzdialenosti od špeciálnych trojkových efektov“.

Mark Locke, generálny riaditeľ spoločnosti Genius Sports, povedal: „Sme hrdí na to, že môžeme spolupracovať s ESPN prostredníctvom najvyššej ligy vo svojej triede, ktorú robí Second Spectrum, a poskytnúť miliónom mladých i starších fanúšikov pohlcujúci zážitok z March Madness, ktorý nastaví nový kurz nielen pre šampionát NCAA, ale pre celý šport, ktorý hrajú ženy na celom svete.

Toto rozhodnutie prichádza v čase, keď sa rozbieha sezóna univerzitného basketbalu a vysielatelia sa snažia posilniť svoje spravodajstvo. Technológie a rozšírené riešenia spoločnosti Genius Sports sa budú používať počas ženských zápasov Final Four a národných majstrovstiev.

Alternatívna možnosť sledovania umožní fanúšikom zažiť okrem tradičných prenosov ESPN aj vylepšenia Second Spectrum.

Rozšírenie nášho vzťahu so Second Spectrum na podporu ženského turnaja a jeho fanúšikov je pre nás ďalším vzrušujúcim počinom,“ povedal Kevin Lopes, viceprezident ESPN pre rozvoj športového podnikania a inovácie.

Rozšírené prenosy z finálového turnaja NCAA Women’s Final Four a národného šampionátu poskytnú fanúšikom vzrušujúcu možnosť sledovania, ktorá sa opiera o inovatívne štatistiky a vizuálne prvky.“

ZDROJ: Genius Sports

Ďalšou novinkou je, že spoločnosť Genius nedávno súhlasila s nasadením systémov optického sledovania hráčov a lopty na všetkých miestach konania G ligy Národnej basketbalovej asociácie (NBA).